Çırpılmış tofulu kızarmış ekmek
Çıtır çıtır kızarmış ekmek üzerinde çırpılmuş tofu, ıspanak ve çeri domatesle hem leziz hem de besleyici bir kahvaltı, sizi uzun süre tok tutacak. Çırpılmış tofu yapmak için tofuyu ezip kuru soğan, soya sosu ve baharatlarla sotelemelisiniz. Sonrasında çıtır çıtır ekşi maya ekmeğinin üzerinde servis edebilirsiniz.
Malzemeler
Tofu:
Ekmek:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
180 gr tofu – ½ tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika – ½ tatlı kaşığı kimyon – ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 70 ml badem sütü – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 küçük kuru soğan, ince ince kıyılmış – 1 avuç bebek ıspanak
Tofuyu bir kâseye alıp çırpılmış yumurta kıvamına gelene kadar bir çatal yardımıyla ezin. Baharatları, Kikkoman Soya Sosunu ve badem sütünü ekleyin. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve küçük küçük doğradığınız soğanları saydamlaşana kadar kavurun. Sonrasında tofu karışımını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Ispanağı da ekleyip yumuşayınca kadar her şeyi pişirmeye devam edin.
Adım 2
4 dilim ekşi maya ekmeği – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 2 diş sarımsak
Ekmek dilimlerinin üzerine zeytin yağı gezdirin ve ezdiğiniz sarımsakları sürün. Sıcak tavada kızartın.
Adım 3
1 yemek kaşığı çörek otu – 6 çeri domates, ikiye bölünmüş – 2 yemek kaşığı taze maydanoz
Çırpılmış tofu karışımını kızarmış ekmeklere paylaştırın ve üzerine çörek otu serpin. Maydanoz ve ikiye bölünmüş çeri domateslerle süsleyin.
Püf noktası:
Badem sütü yerine istediğiniz herhangi bir bitkisel sütü kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1226
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet