Çırpılmış tofulu kızarmış ekmek

toplam süre 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Çıtır çıtır kızarmış ekmek üzerinde çırpılmuş tofu, ıspanak ve çeri domatesle hem leziz hem de besleyici bir kahvaltı, sizi uzun süre tok tutacak. Çırpılmış tofu yapmak için tofuyu ezip kuru soğan, soya sosu ve baharatlarla sotelemelisiniz. Sonrasında çıtır çıtır ekşi maya ekmeğinin üzerinde servis edebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon

Tofu:

180 gr
tofu
 ½ tatlı kaşığı
tütsülenmiş paprika
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
 ½ tatlı kaşığı
kişniş
1 tutam
karabiber
70 ml
badem sütü
1 yemek kaşığı
zeytin yağı
1 
küçük kuru soğan, ince ince kıyılmış
1 avuç
bebek ıspanak

Ekmek:

4 dilim
ekşi maya ekmeği
2 yemek kaşığı
zeytin yağı
2 
diş sarımsak

Servis için:

1 yemek kaşığı
çörek otu
6 
çeri domates, ikiye bölünmüş
2 yemek kaşığı
taze maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı): 2213 kJ  /  529 kcal
23 gr Yağ
23 gr Protein
57 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

180 gr tofu –  ½ tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu70 ml badem sütü – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1  küçük kuru soğan, ince ince kıyılmış – 1 avuç bebek ıspanak

Tofuyu bir kâseye alıp çırpılmış yumurta kıvamına gelene kadar bir çatal yardımıyla ezin. Baharatları, Kikkoman Soya Sosunu ve badem sütünü ekleyin. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve küçük küçük doğradığınız soğanları saydamlaşana kadar kavurun. Sonrasında tofu karışımını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Ispanağı da ekleyip yumuşayınca kadar her şeyi pişirmeye devam edin.

Adım 2

4 dilim ekşi maya ekmeği – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 2  diş sarımsak

Ekmek dilimlerinin üzerine zeytin yağı gezdirin ve ezdiğiniz sarımsakları sürün. Sıcak tavada kızartın.

Adım 3

1 yemek kaşığı çörek otu – 6  çeri domates, ikiye bölünmüş – 2 yemek kaşığı taze maydanoz

Çırpılmış tofu karışımını kızarmış ekmeklere paylaştırın ve üzerine çörek otu serpin. Maydanoz ve ikiye bölünmüş çeri domateslerle süsleyin.

Püf noktası:

Badem sütü yerine istediğiniz herhangi bir bitkisel sütü kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1226

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

180 gr tofu –  ½ tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 tutam karabiber – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu70 ml badem sütü – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1  küçük kuru soğan, ince ince kıyılmış – 1 avuç bebek ıspanak

Tofuyu bir kâseye alıp çırpılmış yumurta kıvamına gelene kadar bir çatal yardımıyla ezin. Baharatları, Kikkoman Soya Sosunu ve badem sütünü ekleyin. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve küçük küçük doğradığınız soğanları saydamlaşana kadar kavurun. Sonrasında tofu karışımını ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Ispanağı da ekleyip yumuşayınca kadar her şeyi pişirmeye devam edin.

4 dilim ekşi maya ekmeği – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 2  diş sarımsak

Ekmek dilimlerinin üzerine zeytin yağı gezdirin ve ezdiğiniz sarımsakları sürün. Sıcak tavada kızartın.

1 yemek kaşığı çörek otu – 6  çeri domates, ikiye bölünmüş – 2 yemek kaşığı taze maydanoz

Çırpılmış tofu karışımını kızarmış ekmeklere paylaştırın ve üzerine çörek otu serpin. Maydanoz ve ikiye bölünmüş çeri domateslerle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.