Soya Çili Karamelli Tavuk Kanadı

toplam süre 50 dak.
10 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Malzemeler

6 porsiyon
1 kg
tavuk kanadı
4 yemek kaşığı
esmer şeker
2 yemek kaşığı
pirinç sirkesi
2 
kırmızı acı biber, ince doğranmış; servis için biraz fazlası olabilir
1 yemek kaşığı
susam
2 
limon, ortadan kesilmiş ve servis için buğulanmış
Besin değerleri (porsiyon başı): 1217 kJ  /  291 kcal
15,1 gr Yağ
24,4 gr Protein
14,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 220C / konveksiyon 180°C / gaz seviyesi 7'ye ısıtılır. Tavuk kanatları düz bir fırın tepsisine yerleştirilir ve 20 dakika pişirilir.

Adım 2

Kalan malzemeler sos haline getirilir. Tavuk kanatları fırından çıkarılır, üzerine sos gezdirilir ve eşit şekilde sosla kaplanana kadar iyice karıştırılır. Tavuk kanatları yapışkan şekilde pişene kadar 15-20 dakika daha pişirilir. Bu sırada her 5 dakikada bir çevrilir, böylece şeker yanmaz ve kanatlar eşit şekilde sosla kaplanır. Fırından çıkarılır ve bir servis tabağına alınır, fırın tepsisinde kalan sos fırçayla tavuk kanatlarının üstüne sürülür. Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakılır. Üzerine bir miktar kırmızı biber serpilir. Buğulanmış limonun suyu tavuk budu üzerine damlatılır ve servis yapılır.

Recept-ID: 146

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 220C / konveksiyon 180°C / gaz seviyesi 7'ye ısıtılır. Tavuk kanatları düz bir fırın tepsisine yerleştirilir ve 20 dakika pişirilir.

Kalan malzemeler sos haline getirilir. Tavuk kanatları fırından çıkarılır, üzerine sos gezdirilir ve eşit şekilde sosla kaplanana kadar iyice karıştırılır. Tavuk kanatları yapışkan şekilde pişene kadar 15-20 dakika daha pişirilir. Bu sırada her 5 dakikada bir çevrilir, böylece şeker yanmaz ve kanatlar eşit şekilde sosla kaplanır. Fırından çıkarılır ve bir servis tabağına alınır, fırın tepsisinde kalan sos fırçayla tavuk kanatlarının üstüne sürülür. Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakılır. Üzerine bir miktar kırmızı biber serpilir. Buğulanmış limonun suyu tavuk budu üzerine damlatılır ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.