Soya Çili Karamelli Tavuk Kanadı
Hazırlanış
Adım 1
Fırın önceden 220C / konveksiyon 180°C / gaz seviyesi 7'ye ısıtılır. Tavuk kanatları düz bir fırın tepsisine yerleştirilir ve 20 dakika pişirilir.
Adım 2
Kalan malzemeler sos haline getirilir. Tavuk kanatları fırından çıkarılır, üzerine sos gezdirilir ve eşit şekilde sosla kaplanana kadar iyice karıştırılır. Tavuk kanatları yapışkan şekilde pişene kadar 15-20 dakika daha pişirilir. Bu sırada her 5 dakikada bir çevrilir, böylece şeker yanmaz ve kanatlar eşit şekilde sosla kaplanır. Fırından çıkarılır ve bir servis tabağına alınır, fırın tepsisinde kalan sos fırçayla tavuk kanatlarının üstüne sürülür. Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakılır. Üzerine bir miktar kırmızı biber serpilir. Buğulanmış limonun suyu tavuk budu üzerine damlatılır ve servis yapılır.
Recept-ID: 146
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet