

Omletli Sebzeli Bento Kutusu
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Badem gerekirse kavrulur ve üzerine kırmızı toz biber serpiştirilir. Pirinç eriştesi gerekirse parçalara kesilir ve paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanır.
Adım 2
Bu sırada pak choi temizlenir, şeritler halinde doğranır ve yıkanır. Biber güzelce ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır. Mantarlar temizlenir ve boyutuna göre ikiye bölünür. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır, pak choi, kırmızı biber ve mantarlar eklenir, yaklaşık 4-6 dakika kavrulur, 1 yemek kaşığı teriyaki sos ile baharatlandırılır ve çıkarılır.
Adım 3
Kalan teriyaki sos, 2 yemek kaşığı soya sosu, bal ve 5 yemek kaşığı su kalan pişirme yağına eklenir, hafif suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır, karabiber eklenir ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur.
Adım 4
Omlet için yumurtalar yarım çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle çırpılır, kalan ısıtılmış yağda pişirilir ve geniş şeritler halinde kesilir. Nori yaprağı ince şeritler halinde kesilir, erişte ve soya sosunun geri kalanıyla karıştırılır.
Adım 5
Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir, badem serpiştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur. Tüketimden önce mikrodalgada ısıtılır.
Recept-ID: 655
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet