

Vegan peynirle sağlıklı Bulgur ve Nohut Kasesi
Vitamin dolu bu leziz kasede bulgur, buharda pişmiş ıspanak, kırmızı saplı pazı ve nohudun üstüne misket limonlu humus ve ev yapımı vegan peynir var. Lezzetli bir vegan öğle yemeği tarifi.
Malzemeler
Vegan peynir için (Alternatif: İpucuna bakın)
Kaseler için
Hazırlanış
Adım 1
Vegan peynir için Tofu'yu küp küp doğrayın ve ince doğranmış sarımsak ve marinasyon için kalan malzemelerle karıştırın. Kullanana kadar buzdolabında tutun.
Adım 2
Bulguru ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Pazıyı şeritler halinde doğrayın ve ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı soteleyin. Aynı işlemi ıspanakla tekrarlayın.
Adım 3
Sosu için 150 gr nohudu biraz misket limonu kabuğu, biraz misket limonu suyu ve Hindistan cevizi sütüyle lezzetlendirerek püre haline getirin. Isıtın, ardından tahin, Kikkoman Soya Sosu, karabiber ve zerdeçalı ekleyin.
Adım 4
Kalan nohutları ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı yaklaşık 2 dakika kavurun.
Adım 5
Bulguru ıspanak, pazı, kalan nohutlar ve vegan peynirle birlikte kaselere bölün, üzerinde ılık nohut sosunu gezdirerek servis edin.
Püf noktası:
Vegan peyniri birkaç saat marine ederseniz lezzeti çok daha zengin şekilde ortaya çıkar.
Vegan peynir yerine tütsülenmiş Tofu'yu biraz Kikkoman soya sosuyla marine edebilirsiniz.
İsteğe göre ek malzeme - Lahana cipsi!
300 gr temizlenmiş lahanayı elinizle parçalara bölün, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tahin, biraz tuz ile karıştırarak lezzetlendirin. Fırın kağıdıyla kapladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve 110°C'de önden ısıttığınız fırında çıtır hale gelene kadar 30-35 dakika pişirin. Arada fırının kapağını açarak buharın dışarı çıkmasına isin verin böylece lahana cipsleri çok daha çıtır olur. Aksi durumda pişirme süresini biraz daha uzatın ve arada cipsleri çevirin.
Recept-ID: 1046
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet