Vegan peynirle sağlıklı Bulgur ve Nohut Kasesi

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Vitamin dolu bu leziz kasede bulgur, buharda pişmiş ıspanak, kırmızı saplı pazı ve nohudun üstüne misket limonlu humus ve ev yapımı vegan peynir var. Lezzetli bir vegan öğle yemeği tarifi.

Malzemeler

2 porsiyon

Vegan peynir için (Alternatif: İpucuna bakın)

200 gr
sert Tofu
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
elma sirkesi
1 yemek kaşığı
limon suyu
60 ml
şekersiz badem veya soya sütü
 ½ tatlı kaşığı
ufalanmış kekik
 ½ tatlı kaşığı
tuz

Kaseler için

50 gr
bulgur
1 
(kırmızı saplı) pazı (veya kırmızı hindiba ya da kırmızı lahana)
100 gr
bebek ıspanak
3 tatlı kaşığı
285 gr
konserve nohut (suyu süzülmüş)
1 tatlı kaşığı
misket limonu kabuğu ve biraz suyu
150 ml
Hindistan cevizi sütü
2 tatlı kaşığı
tahin
Taze çekilmiş karabiber
Toz zerdeçal
Besin değerleri (porsiyon başı): 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 gr Yağ
38,8 gr Protein
46,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Vegan peynir için Tofu'yu küp küp doğrayın ve ince doğranmış sarımsak ve marinasyon için kalan malzemelerle karıştırın. Kullanana kadar buzdolabında tutun.

Adım 2

Bulguru ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Pazıyı şeritler halinde doğrayın ve ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı soteleyin. Aynı işlemi ıspanakla tekrarlayın.

Adım 3

Sosu için 150 gr nohudu biraz misket limonu kabuğu, biraz misket limonu suyu ve Hindistan cevizi sütüyle lezzetlendirerek püre haline getirin. Isıtın, ardından tahin, Kikkoman Soya Sosu, karabiber ve zerdeçalı ekleyin.

Adım 4

Kalan nohutları ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı yaklaşık 2 dakika kavurun.

Adım 5

Bulguru ıspanak, pazı, kalan nohutlar ve vegan peynirle birlikte kaselere bölün, üzerinde ılık nohut sosunu gezdirerek servis edin.

Püf noktası:

 

Vegan peyniri birkaç saat marine ederseniz lezzeti çok daha zengin şekilde ortaya çıkar.

Vegan peynir yerine tütsülenmiş Tofu'yu biraz Kikkoman soya sosuyla marine edebilirsiniz.

İsteğe göre ek malzeme - Lahana cipsi!
300 gr temizlenmiş lahanayı elinizle parçalara bölün, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tahin, biraz tuz ile karıştırarak lezzetlendirin. Fırın kağıdıyla kapladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve 110°C'de önden ısıttığınız fırında çıtır hale gelene kadar 30-35 dakika pişirin. Arada fırının kapağını açarak buharın dışarı çıkmasına isin verin böylece lahana cipsleri çok daha çıtır olur. Aksi durumda pişirme süresini biraz daha uzatın ve arada cipsleri çevirin.

Recept-ID: 1046

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Vegan peynir için Tofu'yu küp küp doğrayın ve ince doğranmış sarımsak ve marinasyon için kalan malzemelerle karıştırın. Kullanana kadar buzdolabında tutun.

Bulguru ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Pazıyı şeritler halinde doğrayın ve ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı soteleyin. Aynı işlemi ıspanakla tekrarlayın.

Sosu için 150 gr nohudu biraz misket limonu kabuğu, biraz misket limonu suyu ve Hindistan cevizi sütüyle lezzetlendirerek püre haline getirin. Isıtın, ardından tahin, Kikkoman Soya Sosu, karabiber ve zerdeçalı ekleyin.

Kalan nohutları ısıttığınız 1 tatlı kaşığı Kikkoman Susam Yağı yaklaşık 2 dakika kavurun.

Bulguru ıspanak, pazı, kalan nohutlar ve vegan peynirle birlikte kaselere bölün, üzerinde ılık nohut sosunu gezdirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.