Tavuklu ve Sebzeli Türlü

Malzemeler

4 porsiyon
800 ml
balık bulyon / Dashi
200 gr
kemiği çıkartılmış tavuk budu
 ½ parça / tane
tofu
200 gr
taze Çin lahanası
100 gr
ıspanak
8 parça / tane
adet Shiitake mantarı
100 gr
Shimeji mantarı
 ½ parça / tane
havuç

Hazırlanış

Tavuk butlarının kemiği çıkartılır ve lokma büyüklüğünde doğranır. Tofu, mantar ve sebze de benzer büyüklükte doğranır. Havuçlar, yarı pişmiş hale gelene kadar kaynar suda kısık ateşte haşlanır. Çin lahanası, çiğ bırakılır. Balık bulyon veya Dashi bir tencerede kaynatılır ve et, mantar ve havuç içinde pişirilir. Bu karışım, daha sonra 10 yemek kasesine pay edilir, yanında Kikkoman susam ve Ponzu sosları dip sos olarak ikram edilir.

Püf noktası:

Japonya'da bu yemekler, portatif gaz ocağı kullanarak konukların önünde masada pişirilir. Farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz, örneğin domuz veya dana eti, balık veya diğer deniz ürünleri, çeşitli sebze ve erişte ile.

Recept-ID: 154

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk butlarının kemiği çıkartılır ve lokma büyüklüğünde doğranır. Tofu, mantar ve sebze de benzer büyüklükte doğranır. Havuçlar, yarı pişmiş hale gelene kadar kaynar suda kısık ateşte haşlanır. Çin lahanası, çiğ bırakılır. Balık bulyon veya Dashi bir tencerede kaynatılır ve et, mantar ve havuç içinde pişirilir. Bu karışım, daha sonra 10 yemek kasesine pay edilir, yanında Kikkoman susam ve Ponzu sosları dip sos olarak ikram edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.