Tavuklu ve Sebzeli Türlü
Hazırlanış
Tavuk butlarının kemiği çıkartılır ve lokma büyüklüğünde doğranır. Tofu, mantar ve sebze de benzer büyüklükte doğranır. Havuçlar, yarı pişmiş hale gelene kadar kaynar suda kısık ateşte haşlanır. Çin lahanası, çiğ bırakılır. Balık bulyon veya Dashi bir tencerede kaynatılır ve et, mantar ve havuç içinde pişirilir. Bu karışım, daha sonra 10 yemek kasesine pay edilir, yanında Kikkoman susam ve Ponzu sosları dip sos olarak ikram edilir.
Püf noktası:
Japonya'da bu yemekler, portatif gaz ocağı kullanarak konukların önünde masada pişirilir. Farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz, örneğin domuz veya dana eti, balık veya diğer deniz ürünleri, çeşitli sebze ve erişte ile.
Recept-ID: 154
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet