Sarımsaklı soslu kuzu şavurmalı piknik sandvici
Sarımsaklı soslu kuzu şavurmalı piknik sandvici

Sarımsaklı soslu kuzu şavurmalı piknik sandvici

4,5 2 oy
toplam süre 1 Sa 20 dak.
10 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi
1 Sa marine süresi

Marine edilmiş kuzu şavurma, ıspanak ve kuruyemişleri çıtır ekmek içinde buluşturan, kızarmış sarımsak soslu benzersiz bir lezzet. Piknikler veya dışarıda buluşmalar için ideal, taşıması kolay ve lezzetli bir yemek.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
kuzu kürek (ince dilimlenmiş)
2 
diş doğranmış sarımsak
2 yemek kaşığı
doğal yoğurt
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
toz kimyon
1 tatlı kaşığı
toz kırmızı biber
 ½ tatlı kaşığı
toz kişniş
 ½ tatlı kaşığı
toz tarçın

Kavrulmuş sarımsak sosu için:

 ½ 
sarımsak başı
1 tutam
tuz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
süzme yoğurt

Ek malzemeler:

1 
küçük ekmek
50 gr
taze ıspanak
80 gr
labne peyniri
60 gr
doğranmış karışık kuruyemiş (Badem, ceviz veya kaju)
Besin değerleri (porsiyon başı):2.300 kJ / 550 kcal
31 grYağ
30 grProtein
40 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr kuzu kürek (ince dilimlenmiş) – 2  diş doğranmış sarımsak – 2 yemek kaşığı doğal yoğurt – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı toz kimyon – 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber –  ½ tatlı kaşığı toz kişniş –  ½ tatlı kaşığı toz tarçın – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sarımsak, doğal yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, toz kimyon, toz kırmızı biber, toz kişniş, toz tarçın ve Kikkoman Soy Sauce'u bir kâsede karıştırın. İnce dilimlenmiş kuzu etini ekleyin, her yerini kaplayacak şekilde karıştırın. Üzerini örtüp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Tavada yağı yüksek ateşte ısıtın. Marine edilmiş kuzu dilimlerini 5-7 dakika kadar, kahverengileşip pişene kadar kızartın. Bir kenara alın.

Adım 2

 ½  sarımsak başı – 1 tutam tuz – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Ekmeğin üst kısmını kesip içini oyarak bir 'kâse' ve 'kapak' oluşturun. Ekmek kâsesinin tabanına kızarmış sarımsak sosunu sürün. Üzerine pişmiş kuzu şuvarma, labne peyniri, taze ıspanak yaprakları ve doğranmış kuruyemişleri yerleştirin. Ekmeğin üstünü kapatın, yağlı kâğıt veya folyoya sıkıca sarın ve servis yaparken dilimleyin.

Adım 3

1  küçük ekmek – 50 gr taze ıspanak – 80 gr labne peyniri – 60 gr doğranmış karışık kuruyemiş (Badem, ceviz veya kaju)

Ekmeğin üst kısmını kesip içini oyarak bir 'kâse' ve 'kapak' oluşturun. Ekmek kâsesinin tabanına kızarmış sarımsak sosunu sürün. Üzerine pişmiş kuzu şuvarma, labne peyniri, taze ıspanak yaprakları ve doğranmış kuruyemişleri yerleştirin. Ekmeğin üstünü kapatın, yağlı kâğıt veya folyoya sıkıca sarın ve servis yaparken dilimleyin.

Recept-ID: 1446

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr kuzu kürek (ince dilimlenmiş) – 2 diş doğranmış sarımsak – 2 yemek kaşığı doğal yoğurt – 1 yemek kaşığı limon suyu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı toz kimyon – 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber – ½ tatlı kaşığı toz kişniş – ½ tatlı kaşığı toz tarçın – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Sarımsak, doğal yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, toz kimyon, toz kırmızı biber, toz kişniş, toz tarçın ve Kikkoman Soy Sauce'u bir kâsede karıştırın. İnce dilimlenmiş kuzu etini ekleyin, her yerini kaplayacak şekilde karıştırın. Üzerini örtüp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Tavada yağı yüksek ateşte ısıtın. Marine edilmiş kuzu dilimlerini 5-7 dakika kadar, kahverengileşip pişene kadar kızartın. Bir kenara alın.

½ sarımsak başı – 1 tutam tuz – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Ekmeğin üst kısmını kesip içini oyarak bir 'kâse' ve 'kapak' oluşturun. Ekmek kâsesinin tabanına kızarmış sarımsak sosunu sürün. Üzerine pişmiş kuzu şuvarma, labne peyniri, taze ıspanak yaprakları ve doğranmış kuruyemişleri yerleştirin. Ekmeğin üstünü kapatın, yağlı kâğıt veya folyoya sıkıca sarın ve servis yaparken dilimleyin.

1 küçük ekmek – 50 gr taze ıspanak – 80 gr labne peyniri – 60 gr doğranmış karışık kuruyemiş (Badem, ceviz veya kaju)

Ekmeğin üst kısmını kesip içini oyarak bir 'kâse' ve 'kapak' oluşturun. Ekmek kâsesinin tabanına kızarmış sarımsak sosunu sürün. Üzerine pişmiş kuzu şuvarma, labne peyniri, taze ıspanak yaprakları ve doğranmış kuruyemişleri yerleştirin. Ekmeğin üstünü kapatın, yağlı kâğıt veya folyoya sıkıca sarın ve servis yaparken dilimleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.