Prosciutto jambonlu, biberli, mantarlı, çeri domatesli ve buratalı gnocchi
Mantar ve İtalyan jambonu ile taze fesleğenli, çeri domatesli ve kremamsı erimiş burrata soslu ev yapımı gnocchi'nin tadını çıkarın.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
400 gr patates – 80 gr un – 1 yumurta – 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Hafifçe soğuduğunda soyun, bir preste veya kıyma makinesinde ezin. Gnocchi hamurunu hazırlamak için un ve yumurtayı ekleyin. İki parçaya bölüp unlanmış zeminde yuvarlayın. Ruloyu yaklaşık olarak 3 cm'lik parçalar halinde kesin.
Gnocchi parçalarını tuzlu suda yumuşayana kadar kaynatın. Yüzeye çıktıktan yaklaşık 3 dakika sonra ocaktan alın.
Adım 2
1 soğan – 1 diş sarmısak – ½ kırmızı biber – 100 gr mantar – 200 gr çeri domates – 100 gr prosciutto crudo jambonu – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 ml çift krema
Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Biberleri ve mantarları dilimleyin, domatesleri ikiye bölün. Jambonu şeritler halinde kesin. Soğanı zeytinyağında kavurun, sarımsağı ekleyip yarım dakika kadar kavurun. Biberleri ve mantarları ekleyip 3 dakika kızartın. Jambonu ekleyin ve 2 dakika daha kızartın. Ardından domatesleri ekleyin. Kikkoman Soy Sauce'u ve kremayı ekleyin.
Karıştırın ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
Adım 3
125 gr burrata peyniri – 1 yemek kaşığı doğranmış fesleğen – ¼ tatlı kaşığı karabiber
Pişniş gnocchi’yi, burrata’yı ve fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Taze öğütülmüş karabiberi üzerine serpiştirin.
Püf noktası:
Zamandan tasarruf etmek için birçok mağazada bulunan hazır gnocchi kullanabilirsiniz, ancak bunları kendiniz hazırlamak için zaman ayırmaya değer.
Recept-ID: 1308
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet