

Tavuklu, yumurtalı ve tatlı soyalı nasi goreng
Nasi goreng (Endonezya usulü kızarmış pilav) hızlı, lezzetli ve bol aromalıdır. Tavuk, çıtır sebzeler, üzerinde kızarmış yumurta ve Kikkoman Sauce for Rice'ın zengin lezzetiyle, artan pilavı değerlendirmenin harika bir yoludur.
Malzemeler
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1

250 gr yasemin pirinci – 400 gr tavuk göğüs fileto – 2 havuç – 2 kırmızı biber – 1 kırmızı soğan – 2 diş sarımsak
Tavuk göğsünü şeritler halinde kesin. Havuçları ince şeritler halinde, kırmızı biberleri parçalar halinde kesin. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 200 gr donmuş bezelye – 90 ml Kikkoman Pirinç İçin Soya Sosu
Tavuk şeritlerini büyük bir tavada veya wok tavada, ısıttığınız Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Havuçları, biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Bezelyeleri, pirinci ve Kikkoman Sauce for Rice'ı ekleyin ve sürekli karıştırarak yaklaşık 3 dakika daha kızartın.
Adım 3

4 yumurta – 1 yemek kaşığı bitkisel yağ – Tuz (Damak tadınıza göre) – Taze çekilmiş karabiber (Damak tadınıza göre) – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 6 kiraz domates (isteğe bağlı) – 1 avuç yeşil soğan (isteğe bağlı)
Yumurtaları ayrı bir tavada sıcak bitkisel yağda kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Nasi goreng'i karabiber ve yeşil limon suyu ile tatlandırın, ardından kızarmış yumurtaların üzerine koyarak servis yapın. İsterseniz kiraz domates ve yeşil soğan şeritleriyle süsleyin.
Püf noktası:
Gurme bir versiyon için, kızarmış somon şeritleri veya deniz ürünleri ile servis yapın. Ayrıca, susam yağında kızartılmış mantar veya istiridye mantarları ile de harika bir lezzete sahiptir.
Recept-ID: 1498
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet