Fırında ağır pişmiş kuzu budu ve arpa şehriyeli pilav
Fırında ağır pişmiş kuzu budu ve arpa şehriyeli pilav

Fırında ağır pişmiş kuzu budu ve arpa şehriyeli pilav

toplam süre 3 Sa 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi
3 Sa pişme süresi

Türk mutfağının klasiği Kuzu Tandır’a özgün bir dokunuş: Kikkoman Soy Sauce, limon ve otlarla marine edilip ağır ateşte pişirilen kuzu budu, yoğun bir umami lezzetiyle parlıyor. Aromatik arpa şehriyeli pilav ve sebzelerle servis ediliyor. Kış sofraları için mükemmel bir ana yemek.

Malzemeler

4 porsiyon
1 
kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 1 kg, isterseniz ikiye böldürebilirsiniz)
 ½ 
limon
5 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
tuz
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber
5 
defne yaprağı
2 
dal biberiye

Arpa şehriyeli pilav için:

1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
100 gr
arpa şehriye
4 
hurma
1 
diş sarımsak
200 gr
orta taneli pirinç (örneğin, Baldo veya Calrose)
400 ml
kuzu suyu

Sebzeler için:

100 gr
küçük yuvarlak kırmızı biber (taze veya turşuluk)
1 
rezene
1 
Japon patlıcanı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
taze çekilmiş karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı
koyu et sosu tozu
2 ½ tatlı kaşığı
çay kaşığı nar suyu konsantresi (veya nar ekşisi)
1 ½ tatlı kaşığı
bal

Süsleme için:

2 tatlı kaşığı
susam ve çörek otu karışımı (veya 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı çörek otu)
Birkaç dal düz yapraklı maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı):3.751 kJ / 893 kcal
34 grYağ
67,6 grProtein
78,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 1 kg) –  ½  limon – 5 yemek kaşığı zeytinyağı – 5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı tuz –  ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – 5  defne yaprağı – 2  dal biberiye

Fırını 140 °C’ye ısıtın. Kuzu budunu bir fırın kabına yerleştirin. Limonun suyunu sıkın, zeytinyağı, Kikkoman Soy Sauce, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün ve birkaç dakika masaj yaparak yedirin. Defne yaprakları ve biberiyeyi ekleyin. Eti 1½ saat kadar fırında pişirin, her 30 dakikada bir çevirin. Ardından fırın ısısını 180 °C’ye yükseltin, yaklaşık 200 ml sıcak su ekleyin, üzerini kapatın ve 1½ saat daha pişirin.

Adım 2

1 yemek kaşığı tereyağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 100 gr arpa şehriye – 4  hurma – 1  diş sarımsak – 200 gr pirinç – 400 ml kuzu suyu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pilav için, tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Arpa şehriyeyi ekleyip altın rengi olana kadar kavurun. Hurmaları ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, pirinçle birlikte ekleyip kısa süre kavurun. Kuzu suyunu ve gerekirse 150 ml kadar suyu ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, pirinç tüm sıvıyı çekene kadar arada karıştırarak pişirin.

Adım 3

100 gr küçük kırmızı biber – 1  rezene – 1  Japon patlıcanı – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sebzeleri yıkayın. Rezene ve patlıcanı dilimleyin, biberleri bütün bırakın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı, kızgın yağda tavada soteleyin. Her birini Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle tatlandırın.

Adım 4

2 yemek kaşığı koyu et sosu tozu – 2 ½ tatlı kaşığı nar suyu konsantresi (veya nar ekşisi) – 1 ½ tatlı kaşığı bal – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – 2 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı – Birkaç dal düz yapraklı maydanoz

Kuzuyu fırından alın, dilimleyin veya parçalara ayırın. Pişme suyunu süzün, et sosu tozuyla koyulaştırın. Nar suyu konsantresi, bal, Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle tatlandırın. Pilavı küçük bir kâseye bastırarak şekil verin, tabağa ters çevirin. Üzerine eti, sebzeleri ve sosu ekleyin. Susam ve çörek otu karışımı ve maydanozla süsleyip servis edin.

Püf noktası

Bu yemeğe sotelenmiş bamya da harika bir eşlikçi olur.

Recept-ID: 1620

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 1 kg) – ½ limon – 5 yemek kaşığı zeytinyağı – 5 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı tuz – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – 5 defne yaprağı – 2 dal biberiye

Fırını 140 °C’ye ısıtın. Kuzu budunu bir fırın kabına yerleştirin. Limonun suyunu sıkın, zeytinyağı, Kikkoman Soy Sauce, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün ve birkaç dakika masaj yaparak yedirin. Defne yaprakları ve biberiyeyi ekleyin. Eti 1½ saat kadar fırında pişirin, her 30 dakikada bir çevirin. Ardından fırın ısısını 180 °C’ye yükseltin, yaklaşık 200 ml sıcak su ekleyin, üzerini kapatın ve 1½ saat daha pişirin.

1 yemek kaşığı tereyağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 100 gr arpa şehriye – 4 hurma – 1 diş sarımsak – 200 gr pirinç – 400 ml kuzu suyu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pilav için, tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Arpa şehriyeyi ekleyip altın rengi olana kadar kavurun. Hurmaları ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, pirinçle birlikte ekleyip kısa süre kavurun. Kuzu suyunu ve gerekirse 150 ml kadar suyu ekleyin. Kikkoman Soy Sauce’u ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, pirinç tüm sıvıyı çekene kadar arada karıştırarak pişirin.

100 gr küçük kırmızı biber – 1 rezene – 1 Japon patlıcanı – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sebzeleri yıkayın. Rezene ve patlıcanı dilimleyin, biberleri bütün bırakın. Tüm sebzeleri ayrı ayrı, kızgın yağda tavada soteleyin. Her birini Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle tatlandırın.

2 yemek kaşığı koyu et sosu tozu – 2 ½ tatlı kaşığı nar suyu konsantresi (veya nar ekşisi) – 1 ½ tatlı kaşığı bal – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber – 2 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı – Birkaç dal düz yapraklı maydanoz

Kuzuyu fırından alın, dilimleyin veya parçalara ayırın. Pişme suyunu süzün, et sosu tozuyla koyulaştırın. Nar suyu konsantresi, bal, Kikkoman Soy Sauce ve karabiberle tatlandırın. Pilavı küçük bir kâseye bastırarak şekil verin, tabağa ters çevirin. Üzerine eti, sebzeleri ve sosu ekleyin. Susam ve çörek otu karışımı ve maydanozla süsleyip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.