

Fırında pişirilmiş midyeli ve karidesli cataplana
Bir kapta büyük lezzet: Bu midyeli ve büyük karidesli aromatik Cataplana’yı hazırlamak kolaydır ve Akdeniz mutfağının baharatlarını doğrudan masanıza getirir.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Midye ve karidesleri soğuk suya koyun.
Adım 2
Patatesleri yıkayın, soyun ve küçük küçük doğrayın. Ardından biberleri ve kiraz domatesleri yıkayıp aynı şekilde doğrayın.
Adım 3
Pastırmayı büyük büyük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup doğradıktan sonra kalan zeytinyağı ve pastırmayla orta ateşte soteleyin.
Adım 4
Domates salçası, biber ve defne yapraklarını ekleyin. Beyaz şarabı ekleyin ve sıvıyı yarı yarıya eksiltin.
Adım 5
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
Adım 6
Şimdi domatesleri, biberleri, patatesleri ve karidesleri ekleyin. Balık suyunu ekleyin, ardından şeker ve Kikkoman soya sosuyla çeşnilendirin.
Adım 7
Midye ve karidesleri kaba koyun ve fırının orta rafında birlikte pişirin.
Adım 8
Bu sırada, kişniş ve maydanozu kıyın ve kekik yapraklarını ayıklayın. Servis etmeden önce taze otlarla süsleyin.
Recept-ID: 1067
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet