Fırında pişirilmiş midyeli ve karidesli cataplana

1 1 oy
toplam süre 85 dak.
25 dak. hazırlık süresi
60 dak. pişme süresi

Bir kapta büyük lezzet: Bu midyeli ve büyük karidesli aromatik Cataplana’yı hazırlamak kolaydır ve Akdeniz mutfağının baharatlarını doğrudan masanıza getirir.

Malzemeler

4 porsiyon
1 kg
taze midye
8 
Kafa ve kabuğu dahil çiğ kral karides
500 gr
nişastalı patates
1 
soğan
1 
diş sarımsak
80 gr
çizgili pastırma (domuz pastırması dilimleri)
400 gr
kiraz domates
2 
biber (sarı, kırmızı)
6 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tatlı kaşığı
tatlı biber
1 yemek kaşığı
domates püresi
250 ml
beyaz şarap
200 ml
balık suyu
2 
defne yaprağı
1 tutam
şeker
3 
dal kekik
 ½ demet
demet taze kişniş
2 yemek kaşığı
düz maydanoz yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2589 kJ  /  617 kcal
22,9 gr Yağ
42,9 gr Protein
45,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Midye ve karidesleri soğuk suya koyun.

Adım 2

Patatesleri yıkayın, soyun ve küçük küçük doğrayın. Ardından biberleri ve kiraz domatesleri yıkayıp aynı şekilde doğrayın.

Adım 3

Pastırmayı büyük büyük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup doğradıktan sonra kalan zeytinyağı ve pastırmayla orta ateşte soteleyin.

Adım 4

Domates salçası, biber ve defne yapraklarını ekleyin. Beyaz şarabı ekleyin ve sıvıyı yarı yarıya eksiltin.

Adım 5

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Adım 6

Şimdi domatesleri, biberleri, patatesleri ve karidesleri ekleyin. Balık suyunu ekleyin, ardından şeker ve Kikkoman soya sosuyla çeşnilendirin. 

Adım 7

Midye ve karidesleri kaba koyun ve fırının orta rafında birlikte pişirin.

Adım 8

Bu sırada, kişniş ve maydanozu kıyın ve kekik yapraklarını ayıklayın. Servis etmeden önce taze otlarla süsleyin.

Recept-ID: 1067

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Midye ve karidesleri soğuk suya koyun.

Patatesleri yıkayın, soyun ve küçük küçük doğrayın. Ardından biberleri ve kiraz domatesleri yıkayıp aynı şekilde doğrayın.

Pastırmayı büyük büyük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup doğradıktan sonra kalan zeytinyağı ve pastırmayla orta ateşte soteleyin.

Domates salçası, biber ve defne yapraklarını ekleyin. Beyaz şarabı ekleyin ve sıvıyı yarı yarıya eksiltin.

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Şimdi domatesleri, biberleri, patatesleri ve karidesleri ekleyin. Balık suyunu ekleyin, ardından şeker ve Kikkoman soya sosuyla çeşnilendirin. 

Midye ve karidesleri kaba koyun ve fırının orta rafında birlikte pişirin.

Bu sırada, kişniş ve maydanozu kıyın ve kekik yapraklarını ayıklayın. Servis etmeden önce taze otlarla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.