Humuslu ve kekikli teriyaki soğanlı waffle

toplam süre 170 dak.
20 dak. hazırlık süresi
150 dak. pişme süresi

Zengin lezzetiyle herkesi memnun edecek glütensiz ve vegan waffle'lar. Dışı çıtır çıtır, içi yumuşak ve kabarık, kremalı humus, avokado ve teriyaki ile marine edilmiş karamelize soğan.

Malzemeler

2 porsiyon

Waffle:

320 gr
vegan doğal yoğurt
125 ml
bitki bazlı süt
4 yemek kaşığı
sıvı yağ
130 gr
pirinç unu
80 gr
patates nişastası
1 tatlı kaşığı
psyllium kabuğu
1 tatlı kaşığı
karbonat
1 tatlı kaşığı

Humus:

100 gr
nohut
1 tatlı kaşığı
karbonat
2 yemek kaşığı
tahin ezmesi
 ½ 
limon
1 
küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
4 yemek kaşığı
zeytinyağı

Teriyaki soğanı:

1 
soğan
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ tatlı kaşığı
1 tutam
karabiber
1 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
taze kekik yaprağı

Ek olarak:

1 
avokado
Garnitür için kekik
Besin değerleri (porsiyon başı): 2818 kJ  /  673 kcal
43,3 gr Yağ
7,4 gr Protein
59,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Vegan yoğurdu oda sıcaklığına kadar ısıtın. Bitki bazlı sütü ve yağı ekleyin ve karıştırın. Pirinç unu, patates nişastası, psyllium kabuğu, kabartma tozu ve Kikkoman soya sosunu ekleyin. İyice karıştırın.

Adım 2

Hazırlanan hamuru waffle pişirmek için kullanın.

Adım 3

Nohutları ½ çay kaşığı karbonat eklenmiş suda bir gece bekletin. Durulayın, üzerini taze su ile kapatın ve ½ çay kaşığı daha karbonat ekleyin. Nohutlar yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Süzülmüş nohutlar hala ılıkken tahin, limon suyu, sarımsak, Kikkoman soya sosu ve kimyon ile karıştırın. Karışımı iyi bir blenderda pürüzsüz, kadifemsi bir kıvama gelene kadar püre haline getirin ve yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin.

Adım 4

Soğanı şeritler halinde kesin, zeytinyağında birkaç dakika kavurun ve ardından Kikkoman soya sosunu ekleyin. Soğan yumuşadıktan sonra Kikkoman teriyaki marinesini ve kekik yapraklarını ekleyin ve biraz daha kavurun.

Adım 5

Waffle'ların üzerine humus sürün, ardından dilimlenmiş avokado ve teriyaki soğanı ekleyin. Taze kekik ile süsleyin ve servis edin.

Püf noktası:

Teriyaki soğan, sandviçler veya vegan burgerler gibi diğer yemeklere de harika bir katkı sağlar.

Recept-ID: 1212

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Vegan yoğurdu oda sıcaklığına kadar ısıtın. Bitki bazlı sütü ve yağı ekleyin ve karıştırın. Pirinç unu, patates nişastası, psyllium kabuğu, kabartma tozu ve Kikkoman soya sosunu ekleyin. İyice karıştırın.

Hazırlanan hamuru waffle pişirmek için kullanın.

Nohutları ½ çay kaşığı karbonat eklenmiş suda bir gece bekletin. Durulayın, üzerini taze su ile kapatın ve ½ çay kaşığı daha karbonat ekleyin. Nohutlar yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Süzülmüş nohutlar hala ılıkken tahin, limon suyu, sarımsak, Kikkoman soya sosu ve kimyon ile karıştırın. Karışımı iyi bir blenderda pürüzsüz, kadifemsi bir kıvama gelene kadar püre haline getirin ve yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin.

Soğanı şeritler halinde kesin, zeytinyağında birkaç dakika kavurun ve ardından Kikkoman soya sosunu ekleyin. Soğan yumuşadıktan sonra Kikkoman teriyaki marinesini ve kekik yapraklarını ekleyin ve biraz daha kavurun.

Waffle'ların üzerine humus sürün, ardından dilimlenmiş avokado ve teriyaki soğanı ekleyin. Taze kekik ile süsleyin ve servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.