Brokoli Graten, Karnabahar ve Çıtır Soya Sos Crumble ile Tatlı Kabak

toplam süre 45 dak.
15 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
320 gr
brokoli
320 gr
karnabahar
320 gr
kabak posası (örn. Hokkaido balkabağı)
1 tatlı kaşığı
zeytinyağı
100 ml
elma suyu

Beşamel sosu için:

2 yemek kaşığı
fıstık yağı (veya bitkisel yağ)
30 gr
buğday unu
400 ml
yulaf sütü (veya badem sütü veya soya sütü)
50 ml
sebze suyu
2 yemek kaşığı
hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı
şeker
 ½ tatlı kaşığı
tuz
biraz karabiber

Soya sos crumble için:

1 yemek kaşığı
fıstık yağı (veya bitkisel yağ)
2 
sap maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı): 1380 kJ  /  329 kcal
12,9 gr Yağ
13,1 gr Protein
40,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Brokoli ve karnabahar küçük çiçekler halinde kesilir, yıkanır, haşlanır ve iyice süzülür. Kabak yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır (yakl. 1 cm). Yağ küçük bir tencerede ısıtılır, bal kabağı eklenir ve hafifçe kavrulur. Elma suyu ilave edilir ve kaynatılır. Soya sosu eklenir ve sıvı neredeyse tamamen buharlaşana kadar pişirmeye devam edilir.

Adım 2

Beşamel sosu için fıstık yağı bir tencerede ısıtılır, un ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş ılık yulaf sütü, et suyu ve hindistan cevizi sütü ilave edilir, karıştırarak kaynatılır ve yaklaşık 1-2 dakika pişirilir. Sos, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Adım 3

Fırın önceden 160°C derece (140°C konveksiyon) ısıtılır. Çıtır soya sos crumble için soya sosu fıstık yağıyla iyice karıştırılır. Panko unu, bir kaseye alınır, üzerine soya sosu-fıstık yağı karışımı dökülür ve iyice karıştırılır. Panko karışımı pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yayılır ve fırında yaklaşık 6-7 dakika pişirilir. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve ince ince doğranır. Panko karışımı fırından çıkartılır ve maydanozla karıştırılır.

Adım 4

Fırın sıcaklığı 220°C derecey (200°C konveksiyon) yükseltilir. Balkabağı bir fırın kabına alınır ve üzerine brokoli ve karnabahar dönüşümlü olarak yerleştirilir. Üzerlerine beşamel sosu dökülür ve üstü nar gibi kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika fırında pişirilir. Fırın kabı fırından çıkartılır, üzerine ufalanmış soya sos crumble serpilir ve servis yapılır.

Recept-ID: 244

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Brokoli ve karnabahar küçük çiçekler halinde kesilir, yıkanır, haşlanır ve iyice süzülür. Kabak yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır (yakl. 1 cm). Yağ küçük bir tencerede ısıtılır, bal kabağı eklenir ve hafifçe kavrulur. Elma suyu ilave edilir ve kaynatılır. Soya sosu eklenir ve sıvı neredeyse tamamen buharlaşana kadar pişirmeye devam edilir.

Beşamel sosu için fıstık yağı bir tencerede ısıtılır, un ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş ılık yulaf sütü, et suyu ve hindistan cevizi sütü ilave edilir, karıştırarak kaynatılır ve yaklaşık 1-2 dakika pişirilir. Sos, şeker, tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Fırın önceden 160°C derece (140°C konveksiyon) ısıtılır. Çıtır soya sos crumble için soya sosu fıstık yağıyla iyice karıştırılır. Panko unu, bir kaseye alınır, üzerine soya sosu-fıstık yağı karışımı dökülür ve iyice karıştırılır. Panko karışımı pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yayılır ve fırında yaklaşık 6-7 dakika pişirilir. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve ince ince doğranır. Panko karışımı fırından çıkartılır ve maydanozla karıştırılır.

Fırın sıcaklığı 220°C derecey (200°C konveksiyon) yükseltilir. Balkabağı bir fırın kabına alınır ve üzerine brokoli ve karnabahar dönüşümlü olarak yerleştirilir. Üzerlerine beşamel sosu dökülür ve üstü nar gibi kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika fırında pişirilir. Fırın kabı fırından çıkartılır, üzerine ufalanmış soya sos crumble serpilir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.