Tayland usülü, domuz kıymayla lahana ve biber
Tayland usülü, domuz kıymayla lahana ve biber

Tayland usülü, domuz kıymayla lahana ve biber

toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Bu leziz kıymalı sote, Tayland baharatlarını, çıtır lahanayı ve acı biberi bir araya getirerek, bambaşka bir lezzet fırtınası sunuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
domuz kıyma
100 gr
lahana
2 
arpacık soğan
4 
diş sarımsak
2 
kırmızı acı biber
150 gr
sarı çalı fasulyesi
4 yemek kaşığı
pişirme yağı (örneğin, kanola yağı)
15 gr
taze zencefil (rendelenmiş)
1 demet
Tayvan fesleğeni (Süslemek için birkaç yaprak ayırın)
1 yemek kaşığı
balık sosu
1 ½ yemek kaşığı
istiridye sosu (tercihe göre)
Besin değerleri (porsiyon başı):2512 kJ / 600 kcal
38 grYağ
40 grProtein
21 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Lahanayı doğrayın. Arpacık soğanını şeritler halinde kesin. Sarımsak ve biberi ince doğrayın. Sarı çalı fasulyelerini 2-3 cm boyutlarında kesin.

Adım 2

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ve biberi ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar kızartın. Pişirme süresinin sonuna doğru sarımsak ve zencefili ekleyin.

Adım 3

Kıymayı ekleyin ve iyice karıştırarak küçük parçalara ayrılmasını sağlayın. Yüksek ateşte etin her tarafı kahverengi olana kadar kızartın. 2 dakika sonra lahanayı ve sarı çalı fasulyelerini ekleyip etle birlikte yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tayland fesleğeninin yapraklarını ekleyin ve rengi solan kadar soteleyin. Kikkoman Soy Sauce, balık sosu ve istiridye sosunu ekleyip iyice karıştırın.

Adım 4

Kalan fesleğenle süsleyerek servis edin.

Püf noktası:

Pilav ve kızarmış yumurta, bu yemekle çok iyi gider.

Recept-ID: 1391

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Lahanayı doğrayın. Arpacık soğanını şeritler halinde kesin. Sarımsak ve biberi ince doğrayın. Sarı çalı fasulyelerini 2-3 cm boyutlarında kesin.

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ve biberi ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar kızartın. Pişirme süresinin sonuna doğru sarımsak ve zencefili ekleyin.

Kıymayı ekleyin ve iyice karıştırarak küçük parçalara ayrılmasını sağlayın. Yüksek ateşte etin her tarafı kahverengi olana kadar kızartın. 2 dakika sonra lahanayı ve sarı çalı fasulyelerini ekleyip etle birlikte yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tayland fesleğeninin yapraklarını ekleyin ve rengi solan kadar soteleyin. Kikkoman Soy Sauce, balık sosu ve istiridye sosunu ekleyip iyice karıştırın.

Kalan fesleğenle süsleyerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.