Tayland usülü, domuz kıymayla lahana ve biber
Bu leziz kıymalı sote, Tayland baharatlarını, çıtır lahanayı ve acı biberi bir araya getirerek, bambaşka bir lezzet fırtınası sunuyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Lahanayı doğrayın. Arpacık soğanını şeritler halinde kesin. Sarımsak ve biberi ince doğrayın. Sarı çalı fasulyelerini 2-3 cm boyutlarında kesin.
Adım 2
Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ve biberi ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar kızartın. Pişirme süresinin sonuna doğru sarımsak ve zencefili ekleyin.
Adım 3
Kıymayı ekleyin ve iyice karıştırarak küçük parçalara ayrılmasını sağlayın. Yüksek ateşte etin her tarafı kahverengi olana kadar kızartın. 2 dakika sonra lahanayı ve sarı çalı fasulyelerini ekleyip etle birlikte yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tayland fesleğeninin yapraklarını ekleyin ve rengi solan kadar soteleyin. Kikkoman Soy Sauce, balık sosu ve istiridye sosunu ekleyip iyice karıştırın.
Adım 4
Kalan fesleğenle süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Pilav ve kızarmış yumurta, bu yemekle çok iyi gider.
Recept-ID: 1391
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet