Çin köftesi

toplam süre 25 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Çin teriyaki köfte - susamlı Kikkoman soya sosunda baharatlı ve bitkisel et parçaları, Kikkoman Teriyaki marinesi ve taze otlar ile zenginleştirilmiştir.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
bardak erişte (½ paket)
2 
arpacık soğanı
15 gr
zencefil
 ½ 
acı biber
3 ½ 
diş sarımsak
2 ½ yemek kaşığı
sıvı yağ
1 yemek kaşığı
yeşil soğan (doğranmış)
400 gr
kıyılmış domuz ve sığır eti
1 
yumurta
 ½ tatlı kaşığı
Çin baharatı, 5 baharatlı
4 yemek kaşığı
1 tatlı kaşığı
kavrulmuş susam tohumu
 ½ tatlı kaşığı
pul biber
2 yemek kaşığı
kişniş
100 gr
yasemin pirinci
Besin değerleri (porsiyon başı): 3274 kJ  /  782 kcal
39,1 gr Yağ
42,9 gr Protein
63,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr cam erişte (½ paket)

Cam erişteyi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin, ardından soğuk suyla durulayın ve makasla daha küçük parçalara bölün. Bir kaseye koyun.

Adım 2

2  arpacık soğanı – 15 gr zencefil –  ½  acı biber – 3 ½  diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı sıvı yağ – 1 yemek kaşığı yeşil soğan (doğranmış)

Arpacık soğanı, zencefil, acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı dökün, doğranmış sebzeleri (yeşil taze soğan dahil) ekleyin, yaklaşık 1 dakika soteleyin ve eriştelere ekleyin.

Adım 3

400 gr kıyılmış domuz ve sığır eti – 1  yumurta –  ½ tatlı kaşığı Çin baharatı, 5 baharatlı

Kıyma, yumurta ve kalan baharat ve otları erişte ve sebzelerin bulunduğu kaseye ekleyin. İyice karıştırın. Et karışımını yaklaşık 3-4 cm çapında toplar halinde şekillendirin.

Adım 4

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam tohumu –  ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı kişniş – 100 gr pişmiş yasemin pirinci

Şekillendirilmiş köfteleri ısıtılmış bir tavada kızarana kadar kızartın. Ardından Kikkoman soya sosunu ve Kikkoman Teriyaki marineyi ekleyin. İyice karıştırın. Bitmiş yemeği bir kaseye koyun, üzerine susam ve pul biber serpin ve doğranmış kişniş ile süsleyin. Pişmiş yasemin pirinci ile servis edin.

Recept-ID: 1214

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr cam erişte (½ paket)

Cam erişteyi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin, ardından soğuk suyla durulayın ve makasla daha küçük parçalara bölün. Bir kaseye koyun.

2  arpacık soğanı – 15 gr zencefil –  ½  acı biber – 3 ½  diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı sıvı yağ – 1 yemek kaşığı yeşil soğan (doğranmış)

Arpacık soğanı, zencefil, acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı dökün, doğranmış sebzeleri (yeşil taze soğan dahil) ekleyin, yaklaşık 1 dakika soteleyin ve eriştelere ekleyin.

400 gr kıyılmış domuz ve sığır eti – 1  yumurta –  ½ tatlı kaşığı Çin baharatı, 5 baharatlı

Kıyma, yumurta ve kalan baharat ve otları erişte ve sebzelerin bulunduğu kaseye ekleyin. İyice karıştırın. Et karışımını yaklaşık 3-4 cm çapında toplar halinde şekillendirin.

2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam tohumu –  ½ tatlı kaşığı pul biber – 2 yemek kaşığı kişniş – 100 gr pişmiş yasemin pirinci

Şekillendirilmiş köfteleri ısıtılmış bir tavada kızarana kadar kızartın. Ardından Kikkoman soya sosunu ve Kikkoman Teriyaki marineyi ekleyin. İyice karıştırın. Bitmiş yemeği bir kaseye koyun, üzerine susam ve pul biber serpin ve doğranmış kişniş ile süsleyin. Pişmiş yasemin pirinci ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.