

Peynir ve Bolonez Soya Soslu Burgu Makarna
Malzemeler
Bolonez soya sosu için:
Peynir sosu ve makarna için:
Hazırlanış
Adım 1
Bolonez soya sosu için kıyma, ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker eklenir ve kısa süre pişmeye bırakılır. Patates unu 4 çay kaşığı soğuk su ile karıştırılır, sosa eklenir ve kısa süre kaynatılır. Sos kara biberle tatlandırılıp sıcak tutulur.
Adım 2
Makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Fesleğen yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp ince ince doğranır.
Adım 3
Peynir sosu için kuşkonmaz yıkanır, alt kısmının üçte biri soyulur ve 3-4 cm uzunluğunda çapraz şekilde doğranır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Arpacık soğanlarının kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.
Adım 4
Kuşkonmaz ve domatesler bir tavada 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda kısa süre kızartılır, daha sonra çıkartılır ve sıcak tutulur. Tavada kalan yağ ısıtılır, arpacık soğanları eklenir ve kavrulur. Beyaz şarap dökülür ve kaynatılır. Gorgonzola dilimlenir, tavuk suyu ve kremayla birlikte peynir sosuna eklenir, gorgonzolanın erimesi beklenir ve sos karabiberle tatlandırılır.
Adım 5
Makarna, domates ve kuşkonmaz peynir sosuna eklenir, karıştırılır ve tabaklara paylaştırılır. Bolonez soya sosu üstünde gezdirilir, biber ve fesleğen ile süslenir ve servis yapılır.
Recept-ID: 100
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet