Peynir ve Bolonez Soya Soslu Burgu Makarna

toplam süre 45 dak.
45 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Bolonez soya sosu için:

200 gr
karışık kıyma
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
200 ml
tavuk suyu
2 yemek kaşığı
şeker
3 tatlı kaşığı
patates unu
taze çekilmiş karabiber

Peynir sosu ve makarna için:

240 gr
burgu (fusilli) makarna
2 ½ 
sap fesleğen
400 gr
yeşil kuşkonmaz (yakl. 8 adet)
80 gr
kiraz domates (yakl. 8 tane)
2 
arpacık soğanı
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
80 ml
beyaz şarap
80 gr
gorgonzola
160 ml
tavuk suyu
160 gr
krema
taze çekilmiş karabiber

Hazırlanış

Adım 1

Bolonez soya sosu için kıyma, ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker eklenir ve kısa süre pişmeye bırakılır. Patates unu 4 çay kaşığı soğuk su ile karıştırılır, sosa eklenir ve kısa süre kaynatılır. Sos kara biberle tatlandırılıp sıcak tutulur.

Adım 2

Makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Fesleğen yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp ince ince doğranır.

Adım 3

Peynir sosu için kuşkonmaz yıkanır, alt kısmının üçte biri soyulur ve 3-4 cm uzunluğunda çapraz şekilde doğranır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Arpacık soğanlarının kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.

Adım 4

Kuşkonmaz ve domatesler bir tavada 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda kısa süre kızartılır, daha sonra çıkartılır ve sıcak tutulur. Tavada kalan yağ ısıtılır, arpacık soğanları eklenir ve kavrulur. Beyaz şarap dökülür ve kaynatılır. Gorgonzola dilimlenir, tavuk suyu ve kremayla birlikte peynir sosuna eklenir, gorgonzolanın erimesi beklenir ve sos karabiberle tatlandırılır.

Adım 5

Makarna, domates ve kuşkonmaz peynir sosuna eklenir, karıştırılır ve tabaklara paylaştırılır. Bolonez soya sosu üstünde gezdirilir, biber ve fesleğen ile süslenir ve servis yapılır.

Recept-ID: 100

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bolonez soya sosu için kıyma, ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Tavuk suyu, soya sosu ve şeker eklenir ve kısa süre pişmeye bırakılır. Patates unu 4 çay kaşığı soğuk su ile karıştırılır, sosa eklenir ve kısa süre kaynatılır. Sos kara biberle tatlandırılıp sıcak tutulur.

Makarna paket talimatlarına göre pişirilir. Fesleğen yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılıp ince ince doğranır.

Peynir sosu için kuşkonmaz yıkanır, alt kısmının üçte biri soyulur ve 3-4 cm uzunluğunda çapraz şekilde doğranır. Domatesler yıkanır ve ortadan ikiye bölünür. Arpacık soğanlarının kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır.

Kuşkonmaz ve domatesler bir tavada 1 çorba kaşığı ısıtılmış yağda kısa süre kızartılır, daha sonra çıkartılır ve sıcak tutulur. Tavada kalan yağ ısıtılır, arpacık soğanları eklenir ve kavrulur. Beyaz şarap dökülür ve kaynatılır. Gorgonzola dilimlenir, tavuk suyu ve kremayla birlikte peynir sosuna eklenir, gorgonzolanın erimesi beklenir ve sos karabiberle tatlandırılır.

Makarna, domates ve kuşkonmaz peynir sosuna eklenir, karıştırılır ve tabaklara paylaştırılır. Bolonez soya sosu üstünde gezdirilir, biber ve fesleğen ile süslenir ve servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.