Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak

toplam süre 45 dak.
10 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
kabak
 ½ demet
maydanoz
100 gr
kiraz domates
1 
soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
200 gr
pişirmeye hazır karides
2 tatlı kaşığı
un
200 gr
krema (alternatif olarak: yulaf içeceği)
3 ½ yemek kaşığı
Taze çekilmiş karabiber
Kırmızı toz biber, tatlı
40 gr
rendelenmiş parmesan peyniri
Besin değerleri (porsiyon başı): 1651 kJ  /  393 kcal
24,8 gr Yağ
19,8 gr Protein
19,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kabak yıkanır, uçları kesilir, kabak uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 1/2 cm genişliğinde bir kenar kalacak şekilde oyulur. Oyulan kısımlar küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve kabaca doğranır. Domatesler yıkanır ve dörde bölünür.

Adım 2

Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Yağ ısıtılır, soğan, karidesler, domatesler ve kabak eklenip kavrulur. Üzerine un serpilir ve hafifçe kavrulur. Krema ve Pirinç için soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ilave edilir, kaynatılır ve biraz çekmeye bırakılır. Sosa maydanozun yarısı karıştırılıp karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırılır.

Adım 3

Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Sos, yarım kabaklara dökülür ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Panko ekmek kırıntısı, parmesan ve biraz kırmızı toz biber karıştırılır, kabakların üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Adım 4

Kalan maydanoz doldurulmuş kabağın üzerine serpilip servis yapılır.

Recept-ID: 839

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kabak yıkanır, uçları kesilir, kabak uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 1/2 cm genişliğinde bir kenar kalacak şekilde oyulur. Oyulan kısımlar küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve kabaca doğranır. Domatesler yıkanır ve dörde bölünür.

Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Yağ ısıtılır, soğan, karidesler, domatesler ve kabak eklenip kavrulur. Üzerine un serpilir ve hafifçe kavrulur. Krema ve Pirinç için soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ilave edilir, kaynatılır ve biraz çekmeye bırakılır. Sosa maydanozun yarısı karıştırılıp karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırılır.

Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Sos, yarım kabaklara dökülür ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Panko ekmek kırıntısı, parmesan ve biraz kırmızı toz biber karıştırılır, kabakların üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Kalan maydanoz doldurulmuş kabağın üzerine serpilip servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.