Karidesli Çıtır Panko Kaplı Fırında Kabak
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Kabak yıkanır, uçları kesilir, kabak uzunlamasına ikiye bölünür ve yaklaşık 1/2 cm genişliğinde bir kenar kalacak şekilde oyulur. Oyulan kısımlar küçük küpler halinde doğranır. Maydanoz yıkanır, kurulanır, yaprakları kopartılır ve kabaca doğranır. Domatesler yıkanır ve dörde bölünür.
Adım 2
Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Yağ ısıtılır, soğan, karidesler, domatesler ve kabak eklenip kavrulur. Üzerine un serpilir ve hafifçe kavrulur. Krema ve Pirinç için soya sosu (alternatif olarak: soya sosu + şeker) ilave edilir, kaynatılır ve biraz çekmeye bırakılır. Sosa maydanozun yarısı karıştırılıp karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırılır.
Adım 3
Fırın önceden 200°C üst/alt ısıya (180°C konveksiyon) ısıtılır. Sos, yarım kabaklara dökülür ve bir fırın tepsisine yerleştirilir. Panko ekmek kırıntısı, parmesan ve biraz kırmızı toz biber karıştırılır, kabakların üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Adım 4
Kalan maydanoz doldurulmuş kabağın üzerine serpilip servis yapılır.
Recept-ID: 839
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet