Doğu stili udon noodle salatası
Doğu stili udon noodle salatası

Doğu stili udon noodle salatası

toplam süre15 dak.
5 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Havalar ısındığında, soğuk udon noodle salatasıyla serinleyin. Ponzu sosu, leziz ton balığı ve taze sebzeler bu tarifi mükemmel bir yaz keyfine dönüştürüyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Malzemeler:

2 
porsiyon udon noodle (dondurulmuş)
Sevdiğiniz sebzeler
2 yemek kaşığı
filiz
2 fincan
İtalyan marul karışımı veya 8 marul yaprağı
80 gr
salatalık
6 
çeri domates
60 gr
havuç (uzun, ince doğranmış)
4 dilim
limon (veya misket limonu)
80 gr
ton balığı (bir kutu)
2 yemek kaşığı
mayonez

Sosu için:

4 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
mayonez
1 tutam
susam

Hazırlanış

Adım 1

2  porsiyon udon noodle (dondurulmuş) – 2 yemek kaşığı filiz – 8  marul yaprağı – 80 gr salatalık (uzun, ince doğranmış) – 6  çeri domates (ikiye bölünmüş) – 60 gr havuç (uzun, ince doğranmış) – 4 dilim limon (ya da misket limonu)

Udon’u buzlarının çözülmesi için kaynar suya koyun. Ardından hemen soğuk suya alın ve kurutun. Sebzeleri yıkayın ve doğrayın.

Adım 2

80 gr ton balığı (bir kutu) – 2 yemek kaşığı mayonez –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Ton balığını baharatlandırın. Ardından mayonez ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

Adım 3

4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı mayonez – 1 tutam susam

Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu, zeytinyağı, mayonez ve beyaz susamı karıştırın.

Servis için: 
Marulu derin bir tabağa alın, udon noodle’larını ve kalan sebzeleri ekleyin. Ton balığını üzerine yerleştirin ve hepsinin üzerine sosu dökün.

Püf noktası:

Vegan versiyonu için, ton balığını tofuyla değiştirin.

Recept-ID: 1295

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 porsiyon udon noodle (dondurulmuş) – 2 yemek kaşığı filiz – 8 marul yaprağı – 80 gr salatalık (uzun, ince doğranmış) – 6 çeri domates (ikiye bölünmüş) – 60 gr havuç (uzun, ince doğranmış) – 4 dilim limon (ya da misket limonu)

Udon’u buzlarının çözülmesi için kaynar suya koyun. Ardından hemen soğuk suya alın ve kurutun. Sebzeleri yıkayın ve doğrayın.

80 gr ton balığı (bir kutu) – 2 yemek kaşığı mayonez – ½ yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Ton balığını baharatlandırın. Ardından mayonez ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı mayonez – 1 tutam susam

Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu, zeytinyağı, mayonez ve beyaz susamı karıştırın.

Servis için: 
Marulu derin bir tabağa alın, udon noodle’larını ve kalan sebzeleri ekleyin. Ton balığını üzerine yerleştirin ve hepsinin üzerine sosu dökün.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.