

Karabiberli Barbekü Tavuk Kanadı
Baharatlı misket limonu, Kikkoman soya sosu ve paprika karışımında marine edilmiş lezzetli barbekü tavuk kanatları. Acılı yoğurt soslu, barbekü sebzeli kuskusla birlikte servis edin.
Malzemeler
Marine sosu için:
Sebzeli kuskus ve acılı yoğurt için:
Hazırlanış
Adım 1
Tavuk kanatlarını yaklaşık 20 dk. tuzlu suda haşlayın. Süzün ve biraz soğumaya bırakın. Misket limonunu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak marineyi hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, misket limonunu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Sarımsağı soyun ve ince bir şekilde doğrayın. Misket limonu kabuğu ve suyu, soya sosu, susam yağı ve zeytinyağı, sarımsak, karabiber, paprika ve acı toz biberi bir kâsede karıştırın. Marineyi bir fırça yardımıyla tavuk kanatlarına sürün ve barbekünüz hazır olana kadar 2-3 saat arası buzdolabında bekletin.
Adım 2
Paketin üstünde yazan talimatlara göre kuskusu hazırlayın. Biberiyeyi yıkayın. Patlıcan, kabak ve domatesleri yıkayın. Patlıcan ve kabağın başlarını kestikten sonra doğrayın. Soğanı soyun ve şeritler hâlinde kesin. Teriyaki sosu, yağı ve karabiberi karıştırın, sonra patlıcanı, kabağı, domatesleri, soğanı ve biberiyeyi ekleyip tekrar karıştırın.
Adım 3
Dip sos için yoğurt ve ketçabı karıştırın, acı toz biber ve soya sosu ile tatlandırın.
Adım 4
Tavuk kanatlarını barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). Kanatlar için 10-20 dk., sebzeler için 10-15 dk. pişirin. Kuskusu ve sebzeleri güzel bir sunumla tabağa yerleştirin ve acılı yoğurt ile süsleyin. Tavuk kanatlarının yanında servis edin.
Adım 5
Püf noktası:
Tavuk kanatlarını önceden tuzlu suda pişirmek, barbeküde pişme süresini önemli ölçüde kısaltır, kanatların sulu ve lezzetli olmasını sağlar.
Marine sosu, tavuk baget ve butla da çok iyi gider.
Recept-ID: 865
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet