Vejetaryen Japon Rameni

toplam süre 25 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Kızarmış tofu, pakçoy ve şitaki mantarı ile lezzetini katlayan ve eşsiz ahenge sahip bir vejeteryan japon tarifi. Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresi ile siz de kolaylıkla bu lezzete erişebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
tofu
300 ml
su bardağı sıvıyağ
 ¼ 
havuç
160 gr
pakçoy (Çin lahanası)
100 gr
pırasa
4 parça / tane
parça taze fasulye
200 gr
ramen eriştesi

Ramen çorbası için

540 ml
su

Şitaki mantarlı sos için

2 parça / tane
adet şitaki mantarı
150 ml
su
Besin değerleri (porsiyon başı): 2369 kJ  /  567 kcal
18,9 gr Yağ
26,2 gr Protein
70,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kızarmış tofu için önce tofunun suyunu kâğıt havlu ile alın. Mikrodalgada (700w) 2 dakika boyunca pişirin, ardından 10 dakika boyunca yağda kızartın.

Adım 2

Şitaki mantarlı sos için mantarları su ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresi içine 7 dakika boyunca kaynatın.

Adım 3

Havucu, pırasayı ve pakçoyu doğrayın. Doğradığınız sebzelerin her birini ve yeşil fasulyeleri ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayın.

Adım 4

Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Adım 5

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın.

Adım 6

Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın. Ramen eriştesini iyice süzün ve çorbaya ekleyin.

Adım 7

Pişen şitaki mantarlarını ve haşlanmış sebzeleri ekleyin. Son dokunuş olarak tofuyla süslediğiniz rameniniz servise hazır. Afiyet olsun.

Recept-ID: 1102

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kızarmış tofu için önce tofunun suyunu kâğıt havlu ile alın. Mikrodalgada (700w) 2 dakika boyunca pişirin, ardından 10 dakika boyunca yağda kızartın.

Şitaki mantarlı sos için mantarları su ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresi içine 7 dakika boyunca kaynatın.

Havucu, pırasayı ve pakçoyu doğrayın. Doğradığınız sebzelerin her birini ve yeşil fasulyeleri ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayın.

Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın. Ramen eriştesini iyice süzün ve çorbaya ekleyin.

Pişen şitaki mantarlarını ve haşlanmış sebzeleri ekleyin. Son dokunuş olarak tofuyla süslediğiniz rameniniz servise hazır. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.