

Burrata ve prosciutto’lu Alman pankeki
Bu fırında pişen pankekler o kadar pofuduk ki bulut yediğinizi düşüneceksiniz! Burrata peynirli, tütsülenmiş domuz pastırmalı, kızartılmış, çıtır Bimi® brokolili ve ponzu soslu versiyonunu kesinlikle denemelisiniz. Her şeyin dâhil olduğu enfes bir kahvaltı.
Hazırlanış
Adım 1

120 gr çok amaçlı un – 200 ml süt – 3 yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
Fırını 200 °C’de ısıtın ve iki ısıya dayanıklı veya döküm kabı 20 dakika boyunca fırında ısıtın. Un, süt, yumurta ve Kikkoman Ponzu sosunu pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Adım 2

2 tatlı kaşığı tereyağı
Kapları fırından çıkarın ve yağlayın. Hızlıca hamuru kaplara eşit miktarda paylaştırın ve geri fırına verin. Yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
Adım 3

150 gr Bimi® brokoli – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
Bimi® brokoliyi yıkayıp kuruladıktan sonra küçük parçalara bölün.
Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve brokolileri ekleyin. Sürekli karıştırarak üç dakika boyunca soteleyin. Doğradığınız sarımsağı ve Kikkoman Ponzu sosunu ekledikten sonra bir süre daha pişirmeye devam edin.
Adım 4

125 gr burrata – 60 gr prosciutto crudo – 30 gr çeri domates – Birkaç yaprak fesleğen – Taze çekilmiş karabiber – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu
Her pankekin üzerine burrata’nın yarısı, brokoli, prosciutto crudo ve çeri domatesleri ekleyin. Taze fesleğenle süsleyip taze çekilmiş karabiber serpin. Pankeklerin üzerinde Kikkoman Ponzu Limon da gezdirebilirsiniz.
Püf noktası:
Bimi® brokolinin yerine yeşil kuşkonmaz veya tatlı bezelye de koyabilirsiniz. Sebzelerle birlikte sotelenen kültür mantarı da harika bir ekleme olabilir.
Recept-ID: 1225
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet