Burrata ve prosciutto’lu Alman pankeki

toplam süre 35 dak.
15 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Bu fırında pişen pankekler o kadar pofuduk ki bulut yediğinizi düşüneceksiniz! Burrata peynirli, tütsülenmiş domuz pastırmalı, kızartılmış, çıtır Bimi® brokolili ve ponzu soslu versiyonunu kesinlikle denemelisiniz. Her şeyin dâhil olduğu enfes bir kahvaltı.

Malzemeler

2 porsiyon
120 gr
çok amaçlı un
200 ml
süt
3 
yumurta
2 yemek kaşığı
2 tatlı kaşığı
tereyağı
150 gr
Bimi® brokoli
2 yemek kaşığı
zeytin yağı
1 
diş sarımsak

Servis için:

125 gr
burrata
60 gr
prosciutto crudo
30 gr
çeri domates
Birkaç yaprak fesleğen
Taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı
Besin değerleri (porsiyon başı): 2181 kJ  /  521 kcal
28,8 gr Yağ
32 gr Protein
33,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr çok amaçlı un – 200 ml süt – 3  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Fırını 200 °C’de ısıtın ve iki ısıya dayanıklı veya döküm kabı 20 dakika boyunca fırında ısıtın. Un, süt, yumurta ve Kikkoman Ponzu sosunu pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Adım 2

2 tatlı kaşığı tereyağı

Kapları fırından çıkarın ve yağlayın. Hızlıca hamuru kaplara eşit miktarda paylaştırın ve geri fırına verin. Yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.

Adım 3

150 gr Bimi® brokoli – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Bimi® brokoliyi yıkayıp kuruladıktan sonra küçük parçalara bölün.
Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve brokolileri ekleyin. Sürekli karıştırarak üç dakika boyunca soteleyin. Doğradığınız sarımsağı ve Kikkoman Ponzu sosunu ekledikten sonra bir süre daha pişirmeye devam edin.

Adım 4

125 gr burrata – 60 gr prosciutto crudo – 30 gr çeri domates – Birkaç yaprak fesleğen – Taze çekilmiş karabiber – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Her pankekin üzerine burrata’nın yarısı, brokoli, prosciutto crudo ve çeri domatesleri ekleyin. Taze fesleğenle süsleyip taze çekilmiş karabiber serpin. Pankeklerin üzerinde Kikkoman Ponzu Limon da gezdirebilirsiniz.

Püf noktası:

Bimi® brokolinin yerine yeşil kuşkonmaz veya tatlı bezelye de koyabilirsiniz. Sebzelerle birlikte sotelenen kültür mantarı da harika bir ekleme olabilir.

Recept-ID: 1225

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr çok amaçlı un – 200 ml süt – 3  yumurta – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Fırını 200 °C’de ısıtın ve iki ısıya dayanıklı veya döküm kabı 20 dakika boyunca fırında ısıtın. Un, süt, yumurta ve Kikkoman Ponzu sosunu pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

2 tatlı kaşığı tereyağı

Kapları fırından çıkarın ve yağlayın. Hızlıca hamuru kaplara eşit miktarda paylaştırın ve geri fırına verin. Yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.

150 gr Bimi® brokoli – 2 yemek kaşığı zeytin yağı – 1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Bimi® brokoliyi yıkayıp kuruladıktan sonra küçük parçalara bölün.
Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve brokolileri ekleyin. Sürekli karıştırarak üç dakika boyunca soteleyin. Doğradığınız sarımsağı ve Kikkoman Ponzu sosunu ekledikten sonra bir süre daha pişirmeye devam edin.

125 gr burrata – 60 gr prosciutto crudo – 30 gr çeri domates – Birkaç yaprak fesleğen – Taze çekilmiş karabiber – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu

Her pankekin üzerine burrata’nın yarısı, brokoli, prosciutto crudo ve çeri domatesleri ekleyin. Taze fesleğenle süsleyip taze çekilmiş karabiber serpin. Pankeklerin üzerinde Kikkoman Ponzu Limon da gezdirebilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.