

Tofu ve zencefilli kırmızı mercimek dal
Zencefil ve tofu ile hazırlanan kremalı kırmızı mercimek dal, masala ve Kikkoman Gluten Free Soy Sauce ile tatlandırılır. Sarımsak ve arpacık soğanla lezzetlenen mis kokulu kızarmış pilav eşliğinde servis edilir.
Malzemeler
Dal:
Kızarmış pilav:
Süsleme:
Hazırlanış
Adım 1

100 gr kırmızı mercimek – 350 gr sebze suyu – 100 gr sert tofu (küp küp doğranmış) – 2 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – 80 gr havuç (ince dilimlenmiş) – ½ yemek kaşığı rende zencefi
Mercimeği sebze suyunda 10 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tofuyu sade yağda 4-5 dakika çıtır olana kadar kızartın. Havuç ve zencefili ekleyin, 2 dakika kavurun.
Adım 2

100 gr doğranmış pak choi – 1 tatlı kaşığı garam masala – 2 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 200 gr doğranmış konserve domates
Aynı tavaya pak choi ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Garam masala ekleyip 10-15 saniye kokusunu çıkarmak için kavurun. Pişmiş mercimeği ekleyip karıştırın. Ardından konserve domatesi ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Kikkoman Gluten Free Soy Sauce ve Kikkoman Sesame Oil ile tatlandırın.
Adım 3

100 gr esmer pirinç (örn. Sona Masoori) – 30 gr sade yağ (ghee) – 30 gr doğranmış arpacık soğan – 2 diş doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu – 1 dilimlenmiş yeşil biber
Pirinci, paketindeki talimatına göre pişirin. Bir tavada sade yağı eritip arpacık soğan ve sarımsağı 1 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Kikkoman Gluten Free Soy Sauce ile tatlandırın. Dal’ın üzerine dilimlenmiş yeşil biber serpiştirerek kızarmış pilavla servis edin.
Recept-ID: 1599
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet














