Daikon Turplu Shabu-Shabu
toplam süre20 dak.
20 dak.hazırlık süresi
Malzemeler
2 porsiyon
300 gr
Japon turbu Daikon
150 gr
ince dilimlenmiş haşlamalık domuz veya dana eti
40 gr
havuç
½
paket Shirataki noodle (veya: şeffaf noodle - yumuşak kıvamlı pişirilmiş)
1 demet
Mizuna (veya: ıspanak)
isteğe göre:
Haşlama suyu suyu için:
2 fincan
su
2 fincan
tavuk veya sebze suyu
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
beyaz şarap (tatlı)
1 tatlı kaşığı
şeker
–
Besin değerleri (porsiyon başı):1218 kJ / 291 kcal
Hazırlanış
Turp, 15 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilir. Domuz/dana eti ince ve büyük dilimler halinde kesilir, havuç, Mizuna (veya ıspanak irice doğranır) 5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilir. Shirataki noodle (veya şeffaf noodle) biraz haşlanır. Haşlama suyu için tüm malzemeler bir tencerede karıştırılır ve kalan malzemeler eklenir. Malzemeleri, Ponzu veya susam sosuna batırılarak tatlandırılıp keyifle yenir.
Recept-ID: 393
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet