Vegan tempura sushi
Vegan tempura sushi

Vegan tempura sushi

toplam süre55 dak.
30 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Bu çıtır tempura roll’lar herkesi mutlu edecek! Özellikle de et benzeri dokusuyla ızgara mantar dolgusu. Tatlı soya sosu ve vegan mayonezli sos, bu vegan lezzeti mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

 

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
pirinç
210 ml
su
1 
havuç
140 gr
kral istiridye mantarı (İstiridye mantarı da kullanabilirsiniz)
20 gr
patates nişastası
 ¼ 
avokado
1 
nori yaprağı
3 ½ yemek kaşığı
vegan mayonez
500 ml
ayçiçek yağı
40 gr
un

Ek olarak:

3 yemek kaşığı
su

Sos için:

Veya:

Besin değerleri (porsiyon başı):3251 kJ / 776 kcal
35 grYağ
14,5 grProtein
99 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Seasoning for Sushi Rice (125ml)0,13  havuç

Pirinçleri 3-4 kez yıkayıp süzün, ardından suyla birlikte bir tencereye koyup 20 dakika kadar bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirincini hazırlayın.

Havucu 10 cm uzunluğunda ve 5 mm kalınlığında iki çubuk halinde kesin. Çubukları yaklaşık 5 dakika haşlayarak yumuşamalarını sağlayın.

 

Adım 2

140 gr kral istiridye mantarı (veya istiridye mantarı) – 20 gr patates nişastası – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ¼  avokado

Kral istiridye mantarlarını 1 cm genişliğinde dilimleyin ve patates nişastasına bulayın. Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir tavaya ekleyin ve mantarları orta ateşte, ara ara çevirerek, çıtır hale gelene kadar kızartın. Avokadoyu biraz daha kalın dilimler halinde kesin.

Adım 3

1  nori yaprağı – 1 yemek kaşığı vegan mayonez

Sushi pirincini nori yaprağının üzerine yayıp yaklaşık %70'ini kaplayacak şekilde yerleştirin (üst kısmında yaklaşık 5 cm nori kalacak şekilde bırakın). Kızarmış istiridye mantarlarını, haşlanmış havuçları ve avokadoyu pirincin ortasına yerleştirin. Üzerine vegan mayonez gezdirin. Sushi’yi sarın.

Adım 4

500 ml ayçiçek yağı – 40 gr un – 2 ½ yemek kaşığı vegan mayonez – 3 yemek kaşığı su – 20 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı1 tatlı kaşığı Kikkoman Pirinç İçin Soya Sosu ½ tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning

Bir kasede 30 gr un, 1½ yemek kaşığı vegan mayonez ve 3 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline getirin.

Sushi rulolarını 10 gr unla kaplayın, sonra hamura batırın ve Kikkoman Panko ile kaplayın. 170 ℃ sıcaklıkta ayçiçek yağında derin yağda kızartın.

Sosu için, 1 yemek kaşığı vegan mayonez ile Kikkoman Sauce for Rice (veya Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce) ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning karışımını birleştirin. Sushi'yi 8 parçaya kesip bir tabağa dizin. Tempura sushi'yi dip sosla birlikte keyifle yiyin.

Farklı mantar türlerini de kullanabilirsiniz.

Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi

 

Recept-ID: 1414

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Seasoning for Sushi Rice (125ml)0,13 havuç

Pirinçleri 3-4 kez yıkayıp süzün, ardından suyla birlikte bir tencereye koyup 20 dakika kadar bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirincini hazırlayın.

Havucu 10 cm uzunluğunda ve 5 mm kalınlığında iki çubuk halinde kesin. Çubukları yaklaşık 5 dakika haşlayarak yumuşamalarını sağlayın.

 

140 gr kral istiridye mantarı (veya istiridye mantarı) – 20 gr patates nişastası – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı ¼ avokado

Kral istiridye mantarlarını 1 cm genişliğinde dilimleyin ve patates nişastasına bulayın. Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir tavaya ekleyin ve mantarları orta ateşte, ara ara çevirerek, çıtır hale gelene kadar kızartın. Avokadoyu biraz daha kalın dilimler halinde kesin.

1 nori yaprağı – 1 yemek kaşığı vegan mayonez

Sushi pirincini nori yaprağının üzerine yayıp yaklaşık %70'ini kaplayacak şekilde yerleştirin (üst kısmında yaklaşık 5 cm nori kalacak şekilde bırakın). Kızarmış istiridye mantarlarını, haşlanmış havuçları ve avokadoyu pirincin ortasına yerleştirin. Üzerine vegan mayonez gezdirin. Sushi’yi sarın.

500 ml ayçiçek yağı – 40 gr un – 2 ½ yemek kaşığı vegan mayonez – 3 yemek kaşığı su – 20 gr Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı1 tatlı kaşığı Kikkoman Pirinç İçin Soya Sosu ½ tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning

Bir kasede 30 gr un, 1½ yemek kaşığı vegan mayonez ve 3 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline getirin.

Sushi rulolarını 10 gr unla kaplayın, sonra hamura batırın ve Kikkoman Panko ile kaplayın. 170 ℃ sıcaklıkta ayçiçek yağında derin yağda kızartın.

Sosu için, 1 yemek kaşığı vegan mayonez ile Kikkoman Sauce for Rice (veya Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce) ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning karışımını birleştirin. Sushi'yi 8 parçaya kesip bir tabağa dizin. Tempura sushi'yi dip sosla birlikte keyifle yiyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.