Dilim Musakka
Dilim Musakka

Dilim Musakka

Malzemeler

4 porsiyon
1 tatlı kaşığı
tereyağı
1 
su bardağı zeytinyağı
 ½ 
adet soğan
 ½ 
adet çarliston biber
150 gr
dana kuşbaşı eti
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
değirmen karabiber
2 
adet bostan patlıcan
2 
adet domates rendesi
2 
diş sarımsak rendesi
2 yemek kaşığı
karışık salça
1 fincan
bardağı kaşar rende

Hazırlanış

Adım 1

Patlıcanları alacalı soyun.

Adım 2

Patlıcanları 1 parmak olacak şekilde halka dilimleyin, tuz ve karabiber ile harmanlayın.

Adım 3

Çok geniş olmayan bir tavaya bir parmağı geçmeyecek şekilde zeytinyağı koyup ısıtın ve patlıcanları bu yağ ile kızartın, arada çevirerek az yağ ile patlıcanların eşit kızarmasını sağlayıp kenara alın.

Adım 4

Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp, 1 kaşık salça, sarımsak, soğan ve biberi soteleyin, sebzeler yumuşamaya başlayınca etleri de ilave edin ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Tuz-karabiber ve Kikkoman Soya Sos ile lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın.

Adım 5

Rende domates, birkaç damla Kikkoman Soya Sos, salça ve sarımsağı bir tel veya çatal ile iyice çırparak sos haline getirin.

Adım 6

Kızarmış patlıcanların üzerine domates sos, et harcı ve kaşar peynirini ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

Adım 7

Dilerseniz artan domates sosu hafif ısıtıp patlıcanların üzerine gezdirerek servis edin.

Recept-ID: 645

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Patlıcanları alacalı soyun.

Patlıcanları 1 parmak olacak şekilde halka dilimleyin, tuz ve karabiber ile harmanlayın.

Çok geniş olmayan bir tavaya bir parmağı geçmeyecek şekilde zeytinyağı koyup ısıtın ve patlıcanları bu yağ ile kızartın, arada çevirerek az yağ ile patlıcanların eşit kızarmasını sağlayıp kenara alın.

Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp, 1 kaşık salça, sarımsak, soğan ve biberi soteleyin, sebzeler yumuşamaya başlayınca etleri de ilave edin ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Tuz-karabiber ve Kikkoman Soya Sos ile lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın.

Rende domates, birkaç damla Kikkoman Soya Sos, salça ve sarımsağı bir tel veya çatal ile iyice çırparak sos haline getirin.

Kızarmış patlıcanların üzerine domates sos, et harcı ve kaşar peynirini ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.

Dilerseniz artan domates sosu hafif ısıtıp patlıcanların üzerine gezdirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.