Dilim Musakka
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Patlıcanları alacalı soyun.
Adım 2
Patlıcanları 1 parmak olacak şekilde halka dilimleyin, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Adım 3
Çok geniş olmayan bir tavaya bir parmağı geçmeyecek şekilde zeytinyağı koyup ısıtın ve patlıcanları bu yağ ile kızartın, arada çevirerek az yağ ile patlıcanların eşit kızarmasını sağlayıp kenara alın.
Adım 4
Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp, 1 kaşık salça, sarımsak, soğan ve biberi soteleyin, sebzeler yumuşamaya başlayınca etleri de ilave edin ve yüksek ateşte renk alana kadar kavurun. Tuz-karabiber ve Kikkoman Soya Sos ile lezzetlendirin ve ocağın altını kapatın.
Adım 5
Rende domates, birkaç damla Kikkoman Soya Sos, salça ve sarımsağı bir tel veya çatal ile iyice çırparak sos haline getirin.
Adım 6
Kızarmış patlıcanların üzerine domates sos, et harcı ve kaşar peynirini ilave edin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
Adım 7
Dilerseniz artan domates sosu hafif ısıtıp patlıcanların üzerine gezdirerek servis edin.
Recept-ID: 645
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet