Vejetaryen gyoza
Vejetaryen gyoza

Vejetaryen gyoza

toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Küçük Asya mantısı sevenler buraya! Karşınızda, pirinç, patlıcan, havuç, lahana ve shiitake mantarı ile doldurulmuş gyoza. Ekstra lezzetini zencefilden alıyor.

Malzemeler

30 porsiyon
1 
30 adet hazır gyoza hamuru
30 gr
pirinç (Pişirilince 80 gr)
30 gr
patlıcan
6 
shiitake mantarı
 ½ 
küçük soğan
1 
diş sarımsak
5 gr
zencefil
200 gr
sivri lahana ya da Çin lahanası
30 gr
havuç
2 
taze soğan
1 tatlı kaşığı
susam yağı
1 tatlı kaşığı
sebze suyu
1 tatlı kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
mısır unu

Hazırlanış

Adım 1

Gyoza’yı hazırlamaya iç dolgudan başlayın. Pirinci, paketindeki talimatlara göre pişirin ve soğumaya bırakın.

Adım 2

Mantarları ve patlıcanı yıkayın, temizleyin ve küp küp doğrayın.

Adım 3

Soğanı, sarımsağı ve zencefili soyun.

Adım 4

Sivri lahanayı ve taze soğanları yıkayıp temizleyin. Havuçları yıkayıp soyun. Soğanı, sarımsağı, zencefili, sivri lahanayı, havuçları ve taze soğanları ince ince doğrayın.

Adım 5

Bir tavada yağı ısıtın ve sebzeleri şu sırayla hafifçe soteleyin: Sarımsak, zencefil, havuçlar, soğanlar, patlıcan, shiitake mantarları, taze soğanlar ve sivri lahana. Sebzeleri bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Adım 6

Sebzeleri, pirinci ve kalan malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın.

Adım 7

30 adet gyoza hamurunu tezgâhınıza dizin. Her hamurun ortasına yaklaşık 15 gram iç harç koyun. Her birinin kenarının yarısını parmağınızla biraz suyla ıslatın. Hamuru iç harcın üzerine kapatın, ardından kenarlarını sıkıca bastırarak pileye benzetin.

Adım 8

Buharlı pişirme aparatını pişirme kâğıdı (veya lahana yaprakları) ile kaplayın. Gyozaları yaklaşık 0.5 cm aralıklarla yerleştirin ve yüksek ateşte 7-8 dakika buharda pişirin. Ardından sosla birlikte servis yapın. Farklı soslar için buradan ilham alabilirsiniz.

Püf noktası:

Kendi Gyoza hamurunuzu yapmak bu yemekle ilgili deneyiminizi artıracaktır!

Recept-ID: 1417

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Gyoza’yı hazırlamaya iç dolgudan başlayın. Pirinci, paketindeki talimatlara göre pişirin ve soğumaya bırakın.

Mantarları ve patlıcanı yıkayın, temizleyin ve küp küp doğrayın.

Soğanı, sarımsağı ve zencefili soyun.

Sivri lahanayı ve taze soğanları yıkayıp temizleyin. Havuçları yıkayıp soyun. Soğanı, sarımsağı, zencefili, sivri lahanayı, havuçları ve taze soğanları ince ince doğrayın.

Bir tavada yağı ısıtın ve sebzeleri şu sırayla hafifçe soteleyin: Sarımsak, zencefil, havuçlar, soğanlar, patlıcan, shiitake mantarları, taze soğanlar ve sivri lahana. Sebzeleri bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Sebzeleri, pirinci ve kalan malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın.

30 adet gyoza hamurunu tezgâhınıza dizin. Her hamurun ortasına yaklaşık 15 gram iç harç koyun. Her birinin kenarının yarısını parmağınızla biraz suyla ıslatın. Hamuru iç harcın üzerine kapatın, ardından kenarlarını sıkıca bastırarak pileye benzetin.

Buharlı pişirme aparatını pişirme kâğıdı (veya lahana yaprakları) ile kaplayın. Gyozaları yaklaşık 0.5 cm aralıklarla yerleştirin ve yüksek ateşte 7-8 dakika buharda pişirin. Ardından sosla birlikte servis yapın. Farklı soslar için buradan ilham alabilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.