Japon usulü Arroz Meloso

toplam süre 75 dak.
75 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 
soğan
sıvıyağ
400 gr
pirinç
150 gr
fener balığı filetosu
200 gr
istiridye
200 gr
midye
200 gr
ahtapot
250 gr
karides (kabuklu)
200 gr
Çin lahanası
2 
adet taze yeşil soğan
3 
taze yumurta
bir tutam Sansho tozu (ya da normal karabiber)

Ahtapot suyu için:

100 ml
Konbu suyu
7 yemek kaşığı

Konbu suyu için:

1 litre
su
20 gr
Konbu yosunu

Meloso suyu için:

ahtapot pişirme suyu
istiridye pişirme suyu
midye pişirme suyu
600 ml
Konbu suyu
Besin değerleri (porsiyon başı): 2878 kJ  /  687 kcal
11,9 gr Yağ
48,9 gr Protein
94,6 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Konbu suyu elde etmek için su ve Konbu yosunu bir kaba alınır ve 3 – 4 saat bekletilir.

Adım 2

Soğanlar, ince ince kıyılır. Tavada yağ kızdırılır ve soğanlar hafifçe kavrulur. Pirinç yıkanır ve bir tencereye alınır.  Kavrulmuş soğan ve Konbu suyu (pirinçle aynı miktarda) ilave edilir ve tüm sıvı çekilene kadar kaynatılır.

Adım 3

Karidesler, tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür ve kenara alınır.

Adım 4

Fener balığı, 5-6 mm inceliğinde dilimlenir ve kaynar suda biraz haşlandıktan sonra güzelce süzülür. İstiridyeler bir tencereye alınır ve üzerine biraz su ilave edilir. Kapağı kapatılır ve düşük ısıda buğuda pişirilir.  Pişirme suyu süzgeçten geçirilip bir kenara alınır. Midyelere de aynı yöntem uygulanır.

Adım 5

Daha sonra ahtapot temizlenir ve yaklaşık 5-6 mm kalınlığında dilimlenir. Ahtapotun kolları da yaklaşık 4cm uzunluğunda parçalara doğranır. Kalan Konbu suyu ile birlikte Wok Sauce, bir tencereye alınır ve kaynatılır Doğranmış ahtapot ilave edilir ve yaklaşık 1 – 2 dakika pişirilir. Pişirme suyu süzülür ve kenara alınır.

Adım 6

Çin lahanası, yaklaşık 4 cm uzun ve 5-6 mm kalın parçalara doğranır.

Adım 7

Taze yeşil soğan incecik halkalar şeklinde doğranır.

Adım 8

Ahtapot pişirme suyu istiridye ve midye pişirme suları, bir tencereye (veya derin tavaya) alınır. Sıvı miktarı 600 ml olana kadar Konbu suyu ilave edilir.   Wok Sauce ile tatlandırılıp kaynatılır. Çin lahanası ve çırpılmış yumurtalar ilave edilir. Yumurtalar pişene kadar sürekli karıştırılıp pişirmeye devam edilir. Daha sonra pişmiş soğanlı pirinç ve diğer pişen tüm deniz ürünleri (fener balığı, istiridye, midye, karides) ilave edilir ve hepsi beraber kaynatılır. Meloso derin bir servis tabağına alınır, üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve Sansho tozu serpilir. İsterseniz Wok Sauce ile tatlandırabilirsiniz.

Püf noktası

Konbu yosunu, Asya marketlerinde temin edilebilir. Alternatif olarak tavuk veya balık suyu da tercih edilebilir.

Recept-ID: 130

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Konbu suyu elde etmek için su ve Konbu yosunu bir kaba alınır ve 3 – 4 saat bekletilir.

Soğanlar, ince ince kıyılır. Tavada yağ kızdırılır ve soğanlar hafifçe kavrulur. Pirinç yıkanır ve bir tencereye alınır.  Kavrulmuş soğan ve Konbu suyu (pirinçle aynı miktarda) ilave edilir ve tüm sıvı çekilene kadar kaynatılır.

Karidesler, tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür ve kenara alınır.

Fener balığı, 5-6 mm inceliğinde dilimlenir ve kaynar suda biraz haşlandıktan sonra güzelce süzülür. İstiridyeler bir tencereye alınır ve üzerine biraz su ilave edilir. Kapağı kapatılır ve düşük ısıda buğuda pişirilir.  Pişirme suyu süzgeçten geçirilip bir kenara alınır. Midyelere de aynı yöntem uygulanır.

Daha sonra ahtapot temizlenir ve yaklaşık 5-6 mm kalınlığında dilimlenir. Ahtapotun kolları da yaklaşık 4cm uzunluğunda parçalara doğranır. Kalan Konbu suyu ile birlikte Wok Sauce, bir tencereye alınır ve kaynatılır Doğranmış ahtapot ilave edilir ve yaklaşık 1 – 2 dakika pişirilir. Pişirme suyu süzülür ve kenara alınır.

Çin lahanası, yaklaşık 4 cm uzun ve 5-6 mm kalın parçalara doğranır.

Taze yeşil soğan incecik halkalar şeklinde doğranır.

Ahtapot pişirme suyu istiridye ve midye pişirme suları, bir tencereye (veya derin tavaya) alınır. Sıvı miktarı 600 ml olana kadar Konbu suyu ilave edilir.   Wok Sauce ile tatlandırılıp kaynatılır. Çin lahanası ve çırpılmış yumurtalar ilave edilir. Yumurtalar pişene kadar sürekli karıştırılıp pişirmeye devam edilir. Daha sonra pişmiş soğanlı pirinç ve diğer pişen tüm deniz ürünleri (fener balığı, istiridye, midye, karides) ilave edilir ve hepsi beraber kaynatılır. Meloso derin bir servis tabağına alınır, üzerine ince kıyılmış yeşil soğan ve Sansho tozu serpilir. İsterseniz Wok Sauce ile tatlandırabilirsiniz.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.