Kimchi veya wasabi ile ton balıklı mayonezli onigiri
Kimchi veya wasabi ile ton balıklı mayonezli onigiri

Kimchi veya wasabi ile ton balıklı mayonezli onigiri

toplam süre20 dak.
10 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Japonya'nın en sevilen dolgu malzemelerinden biri olan ton balıklı mayonezli onigirinin üç farklı çeşidinin tadını çıkarın. Kimchi bu tarife ‘ateşli’ bir lezzet katarken, wasabi baharatlı bir dokunuş katıyor. Her bir lezzet, pirinçle mükemmel bir uyum yakalıyor. Ekstra bir dokunuş için Kikkoman Soy Sauce ile deneyin!

Malzemeler

2 porsiyon
60 gr
konserve ton balığı (yağda)
2 yemek kaşığı
mayonez
20 gr
Çin lahanası kimchi
1 tatlı kaşığı
wasabi (macun)
360 gr
pişmiş pirinç
1 
nori yaprağı
Besin değerleri (porsiyon başı):1327 kJ / 317 kcal
17,7 grYağ
9,8 grProtein
29,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

60 gr konserve ton balığı (yağda) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı mayonez – 20 gr Çin lahanası kimchi – 1 tatlı kaşığı wasabi (macun)

Ton balığını süzün, Kikkoman Soy Sauce ve mayonezlekarıştırın. 3 kâseye bölün. Bir kaseye 10 gr ton balıklı mayonez ve doğranmış kimchi ekleyip karıştırın. İkinci kâseye 20 gr ton balıklı mayonez ve wasabi ekleyin. Üçüncü kâseye de kalan 30 gr sade ton balıklı mayonezi ekleyin.

Adım 2

360 gr pişmiş pirinç – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pirinci Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

Adım 3

Pirinci, her biri yaklaşık 60 gr olacak şekilde 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yassı hale getirin, üzerine streç film yerleştirin ve ortasına üç ton balıklı mayonez dolgusundan birinden yaklaşık 2 çay kaşığı koyun. Ellerinizi kullanarak her parçayı bir rulo şeklinde şekillendirin. Her çeşitten ikişer tane yapın ve streç filmi çıkarın

Adım 4

1  nori yaprağı

Nori yaprağını uzunlamasına ikiye bölün ve 6 eşit parçaya kesin. Her onigiri’yi bir parça nori’yle sarın, isteğe bağlı olarak ekstra nori’yle süsleyin. Servis yapın.

Püf noktası:

Pirinci, zerdeçal tozu veya safranla renklendirebilirsiniz.

Recept-ID: 1490

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

60 gr konserve ton balığı (yağda) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı mayonez – 20 gr Çin lahanası kimchi – 1 tatlı kaşığı wasabi (macun)

Ton balığını süzün, Kikkoman Soy Sauce ve mayonezlekarıştırın. 3 kâseye bölün. Bir kaseye 10 gr ton balıklı mayonez ve doğranmış kimchi ekleyip karıştırın. İkinci kâseye 20 gr ton balıklı mayonez ve wasabi ekleyin. Üçüncü kâseye de kalan 30 gr sade ton balıklı mayonezi ekleyin.

360 gr pişmiş pirinç – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pirinci Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.

Pirinci, her biri yaklaşık 60 gr olacak şekilde 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yassı hale getirin, üzerine streç film yerleştirin ve ortasına üç ton balıklı mayonez dolgusundan birinden yaklaşık 2 çay kaşığı koyun. Ellerinizi kullanarak her parçayı bir rulo şeklinde şekillendirin. Her çeşitten ikişer tane yapın ve streç filmi çıkarın

1 nori yaprağı

Nori yaprağını uzunlamasına ikiye bölün ve 6 eşit parçaya kesin. Her onigiri’yi bir parça nori’yle sarın, isteğe bağlı olarak ekstra nori’yle süsleyin. Servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.