

Kimchi veya wasabi ile ton balıklı mayonezli onigiri
Japonya'nın en sevilen dolgu malzemelerinden biri olan ton balıklı mayonezli onigirinin üç farklı çeşidinin tadını çıkarın. Kimchi bu tarife ‘ateşli’ bir lezzet katarken, wasabi baharatlı bir dokunuş katıyor. Her bir lezzet, pirinçle mükemmel bir uyum yakalıyor. Ekstra bir dokunuş için Kikkoman Soy Sauce ile deneyin!
Hazırlanış
Adım 1

60 gr konserve ton balığı (yağda) – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı mayonez – 20 gr Çin lahanası kimchi – 1 tatlı kaşığı wasabi (macun)
Ton balığını süzün, Kikkoman Soy Sauce ve mayonezlekarıştırın. 3 kâseye bölün. Bir kaseye 10 gr ton balıklı mayonez ve doğranmış kimchi ekleyip karıştırın. İkinci kâseye 20 gr ton balıklı mayonez ve wasabi ekleyin. Üçüncü kâseye de kalan 30 gr sade ton balıklı mayonezi ekleyin.
Adım 2

360 gr pişmiş pirinç – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pirinci Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın.
Adım 3

Pirinci, her biri yaklaşık 60 gr olacak şekilde 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yassı hale getirin, üzerine streç film yerleştirin ve ortasına üç ton balıklı mayonez dolgusundan birinden yaklaşık 2 çay kaşığı koyun. Ellerinizi kullanarak her parçayı bir rulo şeklinde şekillendirin. Her çeşitten ikişer tane yapın ve streç filmi çıkarın
Adım 4

1 nori yaprağı
Nori yaprağını uzunlamasına ikiye bölün ve 6 eşit parçaya kesin. Her onigiri’yi bir parça nori’yle sarın, isteğe bağlı olarak ekstra nori’yle süsleyin. Servis yapın.
Püf noktası:
Pirinci, zerdeçal tozu veya safranla renklendirebilirsiniz.
Recept-ID: 1490
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet