

Tuz kullanimi- daha az tuz daha çok lezzet
Fazla tuz kullanımının sağlıksız olduğu bilinen bir gerçek. Tuz, yüksek tansiyon riskini arttırıyor ve kardiyovasküler hastalıklara kapı açıyor. Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre 5 gram veya bir çay kaşığından fazla tuzu bir gün içerisinde tüketmeniz tavsiye edilmiyor.
Peki ya siz tuz kullanımınızı azaltmak fakat yine de yemeklerinizin lezzetini korumak mı istiyorsunuz? Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu bu konuda da yardımınıza koşuyor. Kikkoman on yıllardan beridir doğal olarak hazırladığı soya sosunun insan sağlığına etkilerini araştırmakta. Sonuç ne mi? Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmaya göre soya sosu tuz yerine kullanıldığı zaman vücuda giren tuz miktarını %30 oranında azaltmaktadır. *


Lezzeti muhafaza edin
Aslında tüm soya sosları yapılış şekillerinden ötürü yüksek oranda tuz içerirler. Fakat Kikkoman gibi Japon usulü yapılan soya sosları Çin usulü soslarına kıyasla daha az tuz içermektedir. Nitekim soya sosu kullandığınız zaman yemeğe tuz atma ihtiyacınız kalmayacağı için hiçbir durumda tuz tüketiminiz artmayacaktır. Eğer tuz tüketiminiz konusunda daha dikkatli olmak istiyorsanız soya sosunu göz kararı değil, ölçerek kullanın.
Özellikle Batı ülkelerinde sağlık sebeplerinden ötürü tuz tüketimine çok dikkat ediliyor. Bundan dolayı Kikkoman olarak tuz tüketimini azaltmak isteyenler için normal soya sosumuzdan %43 daha az tuz içeren Kikkoman Doğal Fermente Az Tuzlu Soya Sosu da ürün yelpazemizde yer alıyor.
Daha fazlasını keşfet