İştah açan tofu burger keyfi

toplam süre 25 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Karamelize tofu ve mantar içeren bu leziz burgerle vejetaryen lezzetlerin zengin dünyasından kocaman bir ısırık almaya hazır mısınız? Baharatlı sosla lezzetlendirilmiş bu köfte, etsiz bir şaheser arayanlar için bire bir!

Malzemeler

2 porsiyon
120 gr
kültür mantarı
 ½ 
limon (limon suyu için)
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
180 gr
tütsülenmiş tofu
1 yemek kaşığı
patates nişantası
2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
bal

Sosu için:

2 yemek kaşığı
acılı ketçap
1 tatlı kaşığı
mayonez
2 yemek kaşığı
doğranmış maydonoz
1 tatlı kaşığı
doğranmış kırmızı acı biber

Ek olarak:

2 
adet yulaf rolosu
20 gr
roka salatası
1 
domates
Besin değerleri (porsiyon başı): 2932 kJ  /  701 kcal
33,5 gr Yağ
26 gr Protein
74 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr kültür mantarı –  ½  limon (limon suyu için) – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kültür mantarlarını dilimlerin, üzerlerine limon suyu sürün ve zeytinyağında kızartın.

Adım 2

180 gr tütsülenmiş tofu – 1 yemek kaşığı patates nişantası – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı bal

Tofuyu uzunlamasına ikiye bölün, patates nişastasına bulayın ve Kikkoman Sesame Oil'de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u balla birlikte başka bir tavada ısıtın ve kızarttığınız tofuyu burada karamelize edin.

Adım 3

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı acılı ketçap – 1 tatlı kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 1 tatlı kaşığı doğranmış kırmızı acı biber – 2  adet yulaf rolosu – 20 gr roka salatası – 1  domates

Sos için malzemeleri karıştırın. Yulaf rulolarını tamamen açın ve alt kısımlarına roka salatası, 2 dilim domates ve kızarmış tofuyu dizin. Hazırlamış olduğunuz sosu tofunun üzerine yayın ve ruloların üst yarısını bu sosla kaplayın.

Recept-ID: 1249

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr kültür mantarı –  ½  limon (limon suyu için) – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kültür mantarlarını dilimlerin, üzerlerine limon suyu sürün ve zeytinyağında kızartın.

180 gr tütsülenmiş tofu – 1 yemek kaşığı patates nişantası – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı bal

Tofuyu uzunlamasına ikiye bölün, patates nişastasına bulayın ve Kikkoman Sesame Oil'de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u balla birlikte başka bir tavada ısıtın ve kızarttığınız tofuyu burada karamelize edin.

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı acılı ketçap – 1 tatlı kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 1 tatlı kaşığı doğranmış kırmızı acı biber – 2  adet yulaf rolosu – 20 gr roka salatası – 1  domates

Sos için malzemeleri karıştırın. Yulaf rulolarını tamamen açın ve alt kısımlarına roka salatası, 2 dilim domates ve kızarmış tofuyu dizin. Hazırlamış olduğunuz sosu tofunun üzerine yayın ve ruloların üst yarısını bu sosla kaplayın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.