İştah açan tofu burger keyfi
Karamelize tofu ve mantar içeren bu leziz burgerle vejetaryen lezzetlerin zengin dünyasından kocaman bir ısırık almaya hazır mısınız? Baharatlı sosla lezzetlendirilmiş bu köfte, etsiz bir şaheser arayanlar için bire bir!
Malzemeler
Sosu için:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
120 gr kültür mantarı – ½ limon (limon suyu için) – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kültür mantarlarını dilimlerin, üzerlerine limon suyu sürün ve zeytinyağında kızartın.
Adım 2
180 gr tütsülenmiş tofu – 1 yemek kaşığı patates nişantası – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı bal
Tofuyu uzunlamasına ikiye bölün, patates nişastasına bulayın ve Kikkoman Sesame Oil'de altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kikkoman Soy Sauce’u balla birlikte başka bir tavada ısıtın ve kızarttığınız tofuyu burada karamelize edin.
Adım 3
1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı acılı ketçap – 1 tatlı kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 1 tatlı kaşığı doğranmış kırmızı acı biber – 2 adet yulaf rolosu – 20 gr roka salatası – 1 domates
Sos için malzemeleri karıştırın. Yulaf rulolarını tamamen açın ve alt kısımlarına roka salatası, 2 dilim domates ve kızarmış tofuyu dizin. Hazırlamış olduğunuz sosu tofunun üzerine yayın ve ruloların üst yarısını bu sosla kaplayın.
Recept-ID: 1249
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet