Ketçap ve kimchi soslu, tatlı ekşi tteokbokki
Ketçap ve kimchi soslu, tatlı ekşi tteokbokki

Ketçap ve kimchi soslu, tatlı ekşi tteokbokki

4,8 5 oy
toplam süre 30 dak.
15 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Ketçap ve kimchi soslu tatlı ekşi tteokbokki (baharatlı pirinç keki), Kore sokak lezzetlerine lezzetli bir yorum katıyor. Yumuşacık pirinç kekleri, ketçabın tatlı asiditesiyle kimchi’nin cesur lezzetini harmanlayan koyu, baharatlı bir sosla kaplanıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
400 gr
pirinç tteokbokki
200 gr
istiridye mantarı
300 gr
bebek brokoli
1 demet
taze soğan

Sos için:

1 yemek kaşığı
gochujang ezmesi
200 ml
ketçap
150 gr
şeker
250 ml
su
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş zencefil
 ½ 
taze soğan (süsleme için)
1 yemek kaşığı
kavrulmuş susam
Besin değerleri (porsiyon başı):4.573 kJ / 1.093 kcal
12 grYağ
20 grProtein
231 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

400 gr pirinç tteokbokki – 200 gr istiridye mantarı – 300 gr bebek brokoli – 1 demet taze soğan – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tteokbokki'yi paketteki talimatlara göre hazırlayın. İstiridye mantarlarını şeritler halinde, taze soğanı 2 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Brokoliyi küçük parçalara ayırın. Bir tavada yağı ısıtın ve istiridye mantarlarını iyice kızarana kadar kızartın. Kızartmanın sonuna doğru Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ekleyin. Brokoliyi ve taze soğanı ekleyip 2 dakika kızartın.

Adım 2

1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı gochujang ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml ketçap – 150 gr şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı250 ml su

Zencefil, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, gochujang ezmesi, ketçap, şeker, su ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir kasede karıştırın.

Adım 3

 ½  soğan (süsleme için) – 1 yemek kaşığı kaşığı kavrulmuş susam

Pişmiş tteokbokki'yi tavaya ekleyin, sosu üzerine dökün ve karıştırarak her yerini kaplayın. Servis etmeden önce taze soğan ve kavrulmuş susamla süsleyin.

Recept-ID: 1436

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

400 gr pirinç tteokbokki – 200 gr istiridye mantarı – 300 gr bebek brokoli – 1 demet taze soğan – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Tteokbokki'yi paketteki talimatlara göre hazırlayın. İstiridye mantarlarını şeritler halinde, taze soğanı 2 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Brokoliyi küçük parçalara ayırın. Bir tavada yağı ısıtın ve istiridye mantarlarını iyice kızarana kadar kızartın. Kızartmanın sonuna doğru Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ekleyin. Brokoliyi ve taze soğanı ekleyip 2 dakika kızartın.

1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı gochujang ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 ml ketçap – 150 gr şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı250 ml su

Zencefil, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, gochujang ezmesi, ketçap, şeker, su ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir kasede karıştırın.

½ soğan (süsleme için) – 1 yemek kaşığı kaşığı kavrulmuş susam

Pişmiş tteokbokki'yi tavaya ekleyin, sosu üzerine dökün ve karıştırarak her yerini kaplayın. Servis etmeden önce taze soğan ve kavrulmuş susamla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.