

Ketçap ve kimchi soslu, tatlı ekşi tteokbokki
Ketçap ve kimchi soslu tatlı ekşi tteokbokki (baharatlı pirinç keki), Kore sokak lezzetlerine lezzetli bir yorum katıyor. Yumuşacık pirinç kekleri, ketçabın tatlı asiditesiyle kimchi’nin cesur lezzetini harmanlayan koyu, baharatlı bir sosla kaplanıyor.
Malzemeler
Sos için:
Hazırlanış
Adım 1

400 gr pirinç tteokbokki – 200 gr istiridye mantarı – 300 gr bebek brokoli – 1 demet taze soğan – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Tteokbokki'yi paketteki talimatlara göre hazırlayın. İstiridye mantarlarını şeritler halinde, taze soğanı 2 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Brokoliyi küçük parçalara ayırın. Bir tavada yağı ısıtın ve istiridye mantarlarını iyice kızarana kadar kızartın. Kızartmanın sonuna doğru Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ekleyin. Brokoliyi ve taze soğanı ekleyip 2 dakika kızartın.
Adım 2

1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 yemek kaşığı gochujang ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 200 ml ketçap – 150 gr şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 250 ml su
Zencefil, Kikkoman Spicy Chili Sauce for Kimchi, gochujang ezmesi, ketçap, şeker, su ve Kikkoman Toasted Sesame Oil'i bir kasede karıştırın.
Adım 3

½ soğan (süsleme için) – 1 yemek kaşığı kaşığı kavrulmuş susam
Pişmiş tteokbokki'yi tavaya ekleyin, sosu üzerine dökün ve karıştırarak her yerini kaplayın. Servis etmeden önce taze soğan ve kavrulmuş susamla süsleyin.
Recept-ID: 1436
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet