

Soya, Portakal ve Balla Kaplı Fırın Hindi
Portakal, bal ve Kikkoman soya sosu terbiyesinde, Brüksel lahanasıyla servis edilen fırın hindi. Tam bir Yılbaşı lezzeti!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Dolgu için Dolgu için bageti küçük küpler halinde kesin. Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Baget küplerini ekleyin ve soteleyin.
Adım 2
Ardından bir kaseye koyun ve üzerine süt ve 4 yemek kaşığı soya sosu ekleyin. Yumurta ve rendelenmiş muskatı ekleyip hepsini iyice karıştırın.
Adım 3
Fırına bir tepsi koyup fırını önceden 160°C'ye ısıtın.
Adım 4
Hindiyi boyun kısmından ekmekli karışımla doldurup fırın tepsisine koyun. Fırında talimatlara uygun şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
Adım 5
Bal, portakal suyu ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu karıştırıp üst tabakayı hazırlayın. Bir saat pişirdikten sonra hindinin üzerine düzenli aralıkla portakallı soyalı karışımdan sürün.
Adım 6
Bir yandan patatesleri, Brüksel lahanalarını ve yabani havucu yıkayıp kurulayın. Patatesi soyun ve soğuk suya koyun. Hindi hazır olana kadar patatesleri pişene kadar yaklaşık yarım saat haşlayın.
Adım 7
Yabani havucu soyun ve istediğiniz gibi kesin. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını kesin, çapraz kesin ve ardından kaynar suda yaklaşık 4 dakika haşlayın.
Adım 8
Yabani havuç ve Brüksel lahanalarını fırın tepsisindeki hindiye ekleyin ve yarım saat daha pişirin.
Adım 9
Narı ikiye bölün, tanelerinin düşmesi için altına bir kase yerleştirerek dış kabuğuna bir kaşıkla vurun.
Adım 10
Fırını 200°C'ye kadar ayarlayıp hindiyi rengi kahverengileşene kadar son kez 10 dakika pişirin. Bunu yaparken hindinin üstüne portakallı soyalı karışımı sürmeye devam etmeyi unutmayın.
Adım 11
Son olarak, hindiyi patates, yabani havuç ve Brüksel lahanasıyla servis edin ve nar taneleriyle süsleyin.
Recept-ID: 1089
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet