Soya, Portakal ve Balla Kaplı Fırın Hindi

4 1 oy
toplam süre 130 dak.
130 dak. hazırlık süresi

Portakal, bal ve Kikkoman soya sosu terbiyesinde, Brüksel lahanasıyla servis edilen fırın hindi. Tam bir Yılbaşı lezzeti!

Malzemeler

4 porsiyon
1 
Fırınlamaya hazır 1 bütün hindi
150 ml
portakal suyu
2 yemek kaşığı
bal
 ½ 
baget ekmek
150 gr
küp küp doğranmış pastırma
100 ml
süt
1 
yumurta
3 yemek kaşığı
kolza tohumu yağı
 ½ 
rendelenmiş muskat
600 gr
soyulmuş patates
300 gr
Brüksel lahanası
300 gr
yabani havuç
1 
nar
Besin değerleri (porsiyon başı): 2981 kJ  /  710 kcal
18,6 gr Yağ
67,9 gr Protein
64,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Dolgu için Dolgu için bageti küçük küpler halinde kesin. Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Baget küplerini ekleyin ve soteleyin. 

Adım 2

Ardından bir kaseye koyun ve üzerine süt ve 4 yemek kaşığı soya sosu ekleyin. Yumurta ve rendelenmiş muskatı ekleyip hepsini iyice karıştırın. 

Adım 3

Fırına bir tepsi koyup fırını önceden 160°C'ye ısıtın. 

Adım 4

Hindiyi boyun kısmından ekmekli karışımla doldurup fırın tepsisine koyun. Fırında talimatlara uygun şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.

Adım 5

Bal, portakal suyu ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu karıştırıp üst tabakayı hazırlayın. Bir saat pişirdikten sonra hindinin üzerine düzenli aralıkla portakallı soyalı karışımdan sürün.

Adım 6

Bir yandan patatesleri, Brüksel lahanalarını ve yabani havucu yıkayıp kurulayın. Patatesi soyun ve soğuk suya koyun. Hindi hazır olana kadar patatesleri pişene kadar yaklaşık yarım saat haşlayın.

Adım 7

Yabani havucu soyun ve istediğiniz gibi kesin. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını kesin, çapraz kesin ve ardından kaynar suda yaklaşık 4 dakika haşlayın.

Adım 8

Yabani havuç ve Brüksel lahanalarını fırın tepsisindeki hindiye ekleyin ve yarım saat daha pişirin.

Adım 9

Narı ikiye bölün, tanelerinin düşmesi için altına bir kase yerleştirerek dış kabuğuna bir kaşıkla vurun. 

Adım 10

Fırını 200°C'ye kadar ayarlayıp hindiyi rengi kahverengileşene kadar son kez 10 dakika pişirin. Bunu yaparken hindinin üstüne portakallı soyalı karışımı sürmeye devam etmeyi unutmayın. 

Adım 11

Son olarak, hindiyi patates, yabani havuç ve Brüksel lahanasıyla servis edin ve nar taneleriyle süsleyin.

Recept-ID: 1089

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Dolgu için Dolgu için bageti küçük küpler halinde kesin. Pastırmayı 3 yemek kaşığı kolza tohumu yağıyla soteleyin. Baget küplerini ekleyin ve soteleyin. 

Ardından bir kaseye koyun ve üzerine süt ve 4 yemek kaşığı soya sosu ekleyin. Yumurta ve rendelenmiş muskatı ekleyip hepsini iyice karıştırın. 

Fırına bir tepsi koyup fırını önceden 160°C'ye ısıtın. 

Hindiyi boyun kısmından ekmekli karışımla doldurup fırın tepsisine koyun. Fırında talimatlara uygun şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.

Bal, portakal suyu ve 4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosunu karıştırıp üst tabakayı hazırlayın. Bir saat pişirdikten sonra hindinin üzerine düzenli aralıkla portakallı soyalı karışımdan sürün.

Bir yandan patatesleri, Brüksel lahanalarını ve yabani havucu yıkayıp kurulayın. Patatesi soyun ve soğuk suya koyun. Hindi hazır olana kadar patatesleri pişene kadar yaklaşık yarım saat haşlayın.

Yabani havucu soyun ve istediğiniz gibi kesin. Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın, saplarını kesin, çapraz kesin ve ardından kaynar suda yaklaşık 4 dakika haşlayın.

Yabani havuç ve Brüksel lahanalarını fırın tepsisindeki hindiye ekleyin ve yarım saat daha pişirin.

Narı ikiye bölün, tanelerinin düşmesi için altına bir kase yerleştirerek dış kabuğuna bir kaşıkla vurun. 

Fırını 200°C'ye kadar ayarlayıp hindiyi rengi kahverengileşene kadar son kez 10 dakika pişirin. Bunu yaparken hindinin üstüne portakallı soyalı karışımı sürmeye devam etmeyi unutmayın. 

Son olarak, hindiyi patates, yabani havuç ve Brüksel lahanasıyla servis edin ve nar taneleriyle süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.