Tütsülenmiş erikli barbekü soslu ve hellim peynirli mercimek ve kuru fasulye burgeri
Köftesi kuru fasulye ve mercimekten yapılan ve ev yapımı, tütsülenmiş erikli barbekü sosu ve ekmekle servis edilen bu vejetaryen burgeri kesinlikle denemelisiniz. Geleneksel etli burgerlere leziz ve besleyici bir alternatif.
Malzemeler
Burger ekmeği için:
Mercimek ve fasulye köftesi için:
Barbekü sosu için:
Ek Olarak:
Hazırlanış
Adım 1
140 gr çok amaçlı un – 5 gr hazır maya – 1 yemek kaşığı şeker – 1 küçük yumurta – ½ tatlı kaşığı tuz – 60 ml su – 20 gr eritilmiş tereyağı – Susam – 1 çırpılmış yumurta
Un, maya, şeker, yumurta, tuz ve suyu bir kâsede karıştırıp hamuru yoğurun. Tereyağını ekleyin, yumuşak ve pürüzsüz olana dek yoğurmaya devam edin. Sonrasında şişmesi için dinlenmeye bırakın. Hamuru 4 parçaya bölüp şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpiştirin. Ilık bir yerde şişmeye bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 200°C’de 15 dakika pişirin.
Adım 2
1 küçük kuru soğan – 1 diş sarımsak – 40 gr yeşil mercimek – 200 gr conserve kırmızı fasulye – 1 yemek kaşığı domates salçası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı paprika – ½ tatlı kaşığı kimyon – 25 gr yulaf – 1 yemek kaşığı Karnıyarık Otu (Psyllium) – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Mercimekleri bir bardak suda haşlayın. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Süzdüğünüz mercimeği, fasulyeyi, domates salçasını Kikkoman Soya Sosunu, baharatları, yulafı ve Karnıyarık Otu (Psyllium) bir kâseye alıp karıştırın sonrasında karışıma doğradığınız maydanozu ekleyin.
Adım 3
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Karışımınızdan burger köftesi şeklinde parçalar yapın ve yağlı kâğıt koyduğunu bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytin yağı gezdirin ve 180°C’de 20 dakika kadar pişirin.
Adım 4
50 ml su – 50 gr tütsülenmiş erik – 1 tatlı kaşığı sirke – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ tatlı kaşığı hardal – ½ tatlı kaşığı tarçın – ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 50 gr ketçap – 15 ml konyak
Tütsülenmiş erikleri suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyip kaynatın. Pürüzsüz olması için malzemeleri ezin. Gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.
Adım 5
100 gr hellim peyniri – Yarım domates – 1 avuç roka
Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimler hâlinde kesin ve kızartın. Ekmekleri ikiye ayırın ve alt kısmın içine barbekü sosu sürün. Köfteyi, hellim peynirini, domatesi ve rokayı üst üste koyun. Ekmeğin üst kısmını da kapatarak servis edin.
Püf noktası:
Ev yapımı tütsülenmiş erikli barbekü sosu yerine hazır alınmış Asya erik sosunu içine bir çay kaşığı tütsülenmiş paprika koyup kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1219
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet