Tütsülenmiş erikli barbekü soslu ve hellim peynirli mercimek ve kuru fasulye burgeri

toplam süre 120 dak.
20 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi
60 dak. dinlenme süresi

Köftesi kuru fasulye ve mercimekten yapılan ve ev yapımı, tütsülenmiş erikli barbekü sosu ve ekmekle servis edilen bu vejetaryen burgeri kesinlikle denemelisiniz. Geleneksel etli burgerlere leziz ve besleyici bir alternatif.

Malzemeler

2 porsiyon

Burger ekmeği için:

140 gr
çok amaçlı un
5 gr
hazır maya
1 yemek kaşığı
şeker
1 
küçük yumurta
 ½ tatlı kaşığı
tuz
60 ml
su
20 gr
eritilmiş tereyağı
Susam
1 
çırpılmış yumurta

Mercimek ve fasulye köftesi için:

1 
küçük kuru soğan
1 
diş sarımsak
40 gr
yeşil mercimek
200 gr
konserve kırmızı fasulye
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
paprika
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
25 gr
yulaf
1 yemek kaşığı
Karnıyarık Otu (Psyllium)
1 yemek kaşığı
ince doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı
zeytin yağı

Barbekü sosu için:

50 ml
su
50 gr
tütsülenmiş erik
1 tatlı kaşığı
sirke
1 tatlı kaşığı
esmer şeker
 ½ tatlı kaşığı
hardal
 ½ tatlı kaşığı
tarçın
 ¼ tatlı kaşığı
acı toz biber
50 gr
ketçap
15 ml
konyak

Ek Olarak:

100 gr
hellim peyniri
Yarım domates
1 avuç
roka
Besin değerleri (porsiyon başı): 3245 kJ  /  775 kcal
22 gr Yağ
35 gr Protein
110 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

140 gr çok amaçlı un – 5 gr hazır maya – 1 yemek kaşığı şeker – 1  küçük yumurta –  ½ tatlı kaşığı tuz – 60 ml su – 20 gr eritilmiş tereyağı – Susam – 1  çırpılmış yumurta

Un, maya, şeker, yumurta, tuz ve suyu bir kâsede karıştırıp hamuru yoğurun. Tereyağını ekleyin, yumuşak ve pürüzsüz olana dek yoğurmaya devam edin. Sonrasında şişmesi için dinlenmeye bırakın. Hamuru 4 parçaya bölüp şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpiştirin. Ilık bir yerde şişmeye bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 200°C’de 15 dakika pişirin.

Adım 2

1  küçük kuru soğan – 1  diş sarımsak – 40 gr yeşil mercimek – 200 gr conserve kırmızı fasulye – 1 yemek kaşığı domates salçası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı paprika –  ½ tatlı kaşığı kimyon – 25 gr yulaf – 1 yemek kaşığı Karnıyarık Otu (Psyllium) – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Mercimekleri bir bardak suda haşlayın. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Süzdüğünüz mercimeği, fasulyeyi, domates salçasını Kikkoman Soya Sosunu, baharatları, yulafı ve Karnıyarık Otu (Psyllium) bir kâseye alıp karıştırın sonrasında karışıma doğradığınız maydanozu ekleyin.

Adım 3

3 yemek kaşığı zeytin yağı

Karışımınızdan burger köftesi şeklinde parçalar yapın ve yağlı kâğıt koyduğunu bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytin yağı gezdirin ve 180°C’de 20 dakika kadar pişirin.

Adım 4

50 ml su – 50 gr tütsülenmiş erik – 1 tatlı kaşığı sirke – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı hardal –  ½ tatlı kaşığı tarçın –  ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 50 gr ketçap – 15 ml konyak

Tütsülenmiş erikleri suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyip kaynatın. Pürüzsüz olması için malzemeleri ezin. Gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.

Adım 5

100 gr hellim peyniri – Yarım domates – 1 avuç roka

Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimler hâlinde kesin ve kızartın. Ekmekleri ikiye ayırın ve alt kısmın içine barbekü sosu sürün. Köfteyi, hellim peynirini, domatesi ve rokayı üst üste koyun. Ekmeğin üst kısmını da kapatarak servis edin.

Püf noktası:

Ev yapımı tütsülenmiş erikli barbekü sosu yerine hazır alınmış Asya erik sosunu içine bir çay kaşığı tütsülenmiş paprika koyup kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1219

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

140 gr çok amaçlı un – 5 gr hazır maya – 1 yemek kaşığı şeker – 1  küçük yumurta –  ½ tatlı kaşığı tuz – 60 ml su – 20 gr eritilmiş tereyağı – Susam – 1  çırpılmış yumurta

Un, maya, şeker, yumurta, tuz ve suyu bir kâsede karıştırıp hamuru yoğurun. Tereyağını ekleyin, yumuşak ve pürüzsüz olana dek yoğurmaya devam edin. Sonrasında şişmesi için dinlenmeye bırakın. Hamuru 4 parçaya bölüp şekillendirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam serpiştirin. Ilık bir yerde şişmeye bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 200°C’de 15 dakika pişirin.

1  küçük kuru soğan – 1  diş sarımsak – 40 gr yeşil mercimek – 200 gr conserve kırmızı fasulye – 1 yemek kaşığı domates salçası – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı paprika –  ½ tatlı kaşığı kimyon – 25 gr yulaf – 1 yemek kaşığı Karnıyarık Otu (Psyllium) – 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Mercimekleri bir bardak suda haşlayın. Soğanı küp küp doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Süzdüğünüz mercimeği, fasulyeyi, domates salçasını Kikkoman Soya Sosunu, baharatları, yulafı ve Karnıyarık Otu (Psyllium) bir kâseye alıp karıştırın sonrasında karışıma doğradığınız maydanozu ekleyin.

3 yemek kaşığı zeytin yağı

Karışımınızdan burger köftesi şeklinde parçalar yapın ve yağlı kâğıt koyduğunu bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytin yağı gezdirin ve 180°C’de 20 dakika kadar pişirin.

50 ml su – 50 gr tütsülenmiş erik – 1 tatlı kaşığı sirke – 1 tatlı kaşığı esmer şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ tatlı kaşığı hardal –  ½ tatlı kaşığı tarçın –  ¼ tatlı kaşığı acı toz biber – 50 gr ketçap – 15 ml konyak

Tütsülenmiş erikleri suyla birlikte kısık ateşte yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Diğer malzemeleri de ekleyip kaynatın. Pürüzsüz olması için malzemeleri ezin. Gerekirse daha fazla su ekleyebilirsiniz.

100 gr hellim peyniri – Yarım domates – 1 avuç roka

Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimler hâlinde kesin ve kızartın. Ekmekleri ikiye ayırın ve alt kısmın içine barbekü sosu sürün. Köfteyi, hellim peynirini, domatesi ve rokayı üst üste koyun. Ekmeğin üst kısmını da kapatarak servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.