Soya soslu ve soğan konfitli İskoç yumurta

toplam süre 40 dak.
40 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
4 
adet yumurta, haşlanmış
375 gr
çiğ sosis
6 
adet taze soğan, ince doğranmış
2 ½ tatlı kaşığı
taneli hardal

Ekmek kırıntısı kaplama için:

1 
adet yumurta, çırpılmış
3 ½ yemek kaşığı
un
500 ml
kızartmak için bitkisel yağ

Soğan konfit için:

bir parça tereyağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 
adet büyük boy soğan, ince dilimlenmiş
2 tatlı kaşığı
şeker
Besin değerleri (porsiyon başı): 2872 kJ  /  686 kcal
41,1 gr Yağ
29,1 gr Protein
52,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yağ, bir fritöz veya orta boy tavada 325 ° F / 170 dereceye ısıtılır - ya da içine bir parça ekmek atıldığında cızırdayana kadar.

Adım 2

sosis, soğan, soya sosu ve taneli hardal bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.

Adım 3

Karışıma, ıslak ellerle 4 adet top şekli verilir. 1 tanesi alınır ve düzleştirilir. sosis karışımı daha sonra haşlanmış, kabuğu soyulmuş yumurtanın etrafını tamamen kaplayacak şekilde sarılır, yumurtanın tamamen kaplanması için kenarları sıkıca kapatılır. Dört yumurta da aynı şekilde kaplanır.

Adım 4

Daha sonra, ekmek kırıntısı hazırlanır: un, düz bir kaba veya tabağa koyulur. Bir kâse ya da tabak içinde yumurta çırpılır, ardından galeta unu bir tabağa alınır.

Adım 5

Sarılmış yumurta, önce dikkatlice una, sonra çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa bulanır.

Adım 6

2 yumurta aynı anda altın rengi alana kadar ve sosis pişene kadar 4-5 dakika sıcak yağda ara sıra çevirerek kızartılır. Kepçe ile yağdan alınıp servis etmeden önce kâğıt havlu üzerine koyulur.

Adım 7

Yumurtalar pişerken soğan konfit hazırlanır:

Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır. Soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar 4-5 dakika pişirilir.

Kikkoman soya sosu ve şeker ilave edilip iyice karıştırılır. Şimdi ısı azaltılır ve soğanlar altın rengi alıp kıvamı koyulaşana kadar, ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakılır.

Adım 8

İskoç yumurtayla sıcak ya da soğuk servis yapın.

Recept-ID: 426

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yağ, bir fritöz veya orta boy tavada 325 ° F / 170 dereceye ısıtılır - ya da içine bir parça ekmek atıldığında cızırdayana kadar.

sosis, soğan, soya sosu ve taneli hardal bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır.

Karışıma, ıslak ellerle 4 adet top şekli verilir. 1 tanesi alınır ve düzleştirilir. sosis karışımı daha sonra haşlanmış, kabuğu soyulmuş yumurtanın etrafını tamamen kaplayacak şekilde sarılır, yumurtanın tamamen kaplanması için kenarları sıkıca kapatılır. Dört yumurta da aynı şekilde kaplanır.

Daha sonra, ekmek kırıntısı hazırlanır: un, düz bir kaba veya tabağa koyulur. Bir kâse ya da tabak içinde yumurta çırpılır, ardından galeta unu bir tabağa alınır.

Sarılmış yumurta, önce dikkatlice una, sonra çırpılmış yumurtaya ve ardından galeta ununa bulanır.

2 yumurta aynı anda altın rengi alana kadar ve sosis pişene kadar 4-5 dakika sıcak yağda ara sıra çevirerek kızartılır. Kepçe ile yağdan alınıp servis etmeden önce kâğıt havlu üzerine koyulur.

Yumurtalar pişerken soğan konfit hazırlanır:

Bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır. Soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar 4-5 dakika pişirilir.

Kikkoman soya sosu ve şeker ilave edilip iyice karıştırılır. Şimdi ısı azaltılır ve soğanlar altın rengi alıp kıvamı koyulaşana kadar, ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bırakılır.

İskoç yumurtayla sıcak ya da soğuk servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.