Japon usulü Kızarmış Makarna
Hazırlanış
Adım 1
Tavuk suyu ve Wok Sauce, bir kapta karıştırılır. Nori yaprakları, 5 cm uzun şeritlere doğranır. Tavuk göğsü, ince ince dilimlenip biraz doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılır. Karidesler lokma büyüklüğünde doğranır. Shiitake mantarları, ince dilimlere doğranır. Sivri lahana, yaklaşık 2 x 4 cm büyük parçalara doğranır. Havuçlar ortadan ikiye bölünür ve 2 – 3 mm ince eğik dilimlere doğranır. Yeşil soğan da aynı şekilde 5 mm ince eğik şeritler halinde doğranır.
Adım 2
Makarna, pakette yazılı şekilde haşlandıktan sonra (tuz ilave edilmez) suyu güzelce süzülür. Aynı zamanda Wok tavada yağ kızdırılıp tavuk eti, karidesler ve sebzeler arka arkaya ilave edilerek kızartılır. Haşlanmış makarna da ilave edildikten sonra kızartmaya devam edilir. Wok Sauce karışımı ve susam yağı da tavaya alınarak yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır. Kızarmış makarna, tabaklara alınıp üzerine nori yaprak şeritleri serpilir.
Recept-ID: 408
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet