Japon usulü Kızarmış Makarna
Japon usulü Kızarmış Makarna

Japon usulü Kızarmış Makarna

toplam süre30 dak.
30 dak.hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon
40 ml
tavuk suyu
7 yemek kaşığı
2 
nori yaprağı
160 gr
tavuk göğsü
120 gr
karides
60 gr
Shiitake mantarı
100 gr
sivri lahana
80 gr
havuç
2 
taze yeşil soğan
200 gr
kurutulmuş Tagliatelle
30 ml
sıvıyağ
2 
damla susam yağı
Besin değerleri (porsiyon başı):1564 kJ / 373 kcal
10,7 grYağ
22,3 grProtein
46,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavuk suyu ve Wok Sauce, bir kapta karıştırılır. Nori yaprakları, 5 cm uzun şeritlere doğranır. Tavuk göğsü, ince ince dilimlenip biraz doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılır. Karidesler lokma büyüklüğünde doğranır.  Shiitake mantarları, ince dilimlere doğranır. Sivri lahana, yaklaşık 2 x 4 cm büyük parçalara doğranır. Havuçlar ortadan ikiye bölünür ve 2 – 3 mm ince eğik dilimlere doğranır. Yeşil soğan da aynı şekilde 5 mm ince eğik şeritler halinde doğranır.

Adım 2

Makarna, pakette yazılı şekilde haşlandıktan sonra (tuz ilave edilmez) suyu güzelce süzülür. Aynı zamanda Wok tavada yağ kızdırılıp tavuk eti, karidesler ve sebzeler arka arkaya ilave edilerek kızartılır. Haşlanmış makarna da ilave edildikten sonra kızartmaya devam edilir. Wok Sauce karışımı ve susam yağı da tavaya alınarak yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır. Kızarmış makarna, tabaklara alınıp üzerine nori yaprak şeritleri serpilir.

Recept-ID: 408

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavuk suyu ve Wok Sauce, bir kapta karıştırılır. Nori yaprakları, 5 cm uzun şeritlere doğranır. Tavuk göğsü, ince ince dilimlenip biraz doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılır. Karidesler lokma büyüklüğünde doğranır.  Shiitake mantarları, ince dilimlere doğranır. Sivri lahana, yaklaşık 2 x 4 cm büyük parçalara doğranır. Havuçlar ortadan ikiye bölünür ve 2 – 3 mm ince eğik dilimlere doğranır. Yeşil soğan da aynı şekilde 5 mm ince eğik şeritler halinde doğranır.

Makarna, pakette yazılı şekilde haşlandıktan sonra (tuz ilave edilmez) suyu güzelce süzülür. Aynı zamanda Wok tavada yağ kızdırılıp tavuk eti, karidesler ve sebzeler arka arkaya ilave edilerek kızartılır. Haşlanmış makarna da ilave edildikten sonra kızartmaya devam edilir. Wok Sauce karışımı ve susam yağı da tavaya alınarak yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır. Kızarmış makarna, tabaklara alınıp üzerine nori yaprak şeritleri serpilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.