

Lahanalı ve fıstıklı tam buğday makarna
Doyurucu lahana, çıtır çıtır fıstık ve leziz sarımsak limon soslu vegan makarnayla tüm aile bayram edecek!
Hazırlanış
Adım 1

3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ½ limon (suyu kullanılacak) – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 demet maydonoz – 2 tutam karabiber
Maydonozu ince ince doğrayın, bir filizi de süslemek için ayırın. Kalan malzemeleri karıştırın ve bir kenara alın.
Adım 2

150 gr tam buğday fusilli makarna – 300 gr karalahana – 2 diş sarımsak – 200 gr şeri domates – 80 gr ceviz – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre, biraz diri kalacak şekilde (al dente) haşlayın.
Cevizleri kavurun. Lahanayı ince şeritler halinde kesin, sarımsağı ince ince doğrayın, domatesleri ikiye bölün. Kestiğiniz lahanaları zeytinyağında bir tavada kızartın. Lahanalar biraz yumuşayınca sarımsağı, domatesleri ve cevizleri de ekleyin. 2-3 dakika daha kızartın.
Adım 3

1 filiz ( dal ) maydanoz
2. adımda pişirdiğiniz sebzeleri ilk adımda hazırladığınız makarnayla karıştırın. Maydonozla süsleyin.
Püf noktası:
Bu tarifte cevizi pikan ceviziyle değiştirebilirsiniz.
Recept-ID: 1382
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet