Lahanalı ve fıstıklı tam buğday makarna
Lahanalı ve fıstıklı tam buğday makarna

Lahanalı ve fıstıklı tam buğday makarna

5 2 oy
toplam süre25 dak.
15 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Doyurucu lahana, çıtır çıtır fıstık ve leziz sarımsak limon soslu vegan makarnayla tüm aile bayram edecek!

Malzemeler

2 porsiyon
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
 ½ 
limon (suyu kullanılacak)
1 tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
1 demet
maydanoz
2 tutam
karabiber
150 gr
tam buğday fusilli makarna
300 gr
karalahana
2 
diş sarımsak
200 gr
şeri domates
80 gr
ceviz
Besin değerleri (porsiyon başı):3322 kJ / 794 kcal
45 grYağ
24,5 grProtein
68 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½  limon (suyu kullanılacak) – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 demet maydonoz – 2 tutam karabiber

Maydonozu ince ince doğrayın, bir filizi de süslemek için ayırın. Kalan malzemeleri karıştırın ve bir kenara alın.

Adım 2

150 gr tam buğday fusilli makarna – 300 gr karalahana – 2  diş sarımsak – 200 gr şeri domates – 80 gr ceviz – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre, biraz diri kalacak şekilde (al dente) haşlayın.

Cevizleri kavurun. Lahanayı ince şeritler halinde kesin, sarımsağı ince ince doğrayın, domatesleri ikiye bölün. Kestiğiniz lahanaları zeytinyağında bir tavada kızartın. Lahanalar biraz yumuşayınca sarımsağı, domatesleri ve cevizleri de ekleyin. 2-3 dakika daha kızartın.

Adım 3

1  filiz ( dal ) maydanoz

2. adımda pişirdiğiniz sebzeleri ilk adımda hazırladığınız makarnayla karıştırın. Maydonozla süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarifte cevizi pikan ceviziyle değiştirebilirsiniz.

Recept-ID: 1382

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu ½ limon (suyu kullanılacak) – 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi – 1 demet maydonoz – 2 tutam karabiber

Maydonozu ince ince doğrayın, bir filizi de süslemek için ayırın. Kalan malzemeleri karıştırın ve bir kenara alın.

150 gr tam buğday fusilli makarna – 300 gr karalahana – 2 diş sarımsak – 200 gr şeri domates – 80 gr ceviz – 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre, biraz diri kalacak şekilde (al dente) haşlayın.

Cevizleri kavurun. Lahanayı ince şeritler halinde kesin, sarımsağı ince ince doğrayın, domatesleri ikiye bölün. Kestiğiniz lahanaları zeytinyağında bir tavada kızartın. Lahanalar biraz yumuşayınca sarımsağı, domatesleri ve cevizleri de ekleyin. 2-3 dakika daha kızartın.

1 filiz ( dal ) maydanoz

2. adımda pişirdiğiniz sebzeleri ilk adımda hazırladığınız makarnayla karıştırın. Maydonozla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.