

Ispanaklı ve somonlu tatlı patates
Kremalı ıspanak, marine edilmiş somon ve ferahlatıcı otlu yoğurt sosuyla doldurulmuş tatlı patatesler. Lezzetli ve aromatik bir öğle veya akşam yemeği için ideal.
Malzemeler
Tatlı Patatesler için:
Somon için:
Kremalı ıspanak için:
Otlu yoğurt sosu için:
Hazırlanış
Adım 1

700 gr tatlı patates – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 tutam tuz – 250 gr somon fileto – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – ½ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tatlı patatesleri yıkayın, kurulayın ve ikiye bölün. Üzerlerine yağ sürün ve tuz serpin. Sıcak hava fritözüne yerleştirin ve 200°C'de 30 dakika pişirin. Somonu büyük küpler halinde kesin. Kikkoman Ponzu Lemon ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve marine olması için bekletin.
Adım 2

1 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ yemek kaşığı tereyağı – 1 küçük doğranmış soğan – 1 büyük diş doğranmış sarımsak – 150 gr mini ıspanak (baby ıspanak) – 130 ml krema (%30) – 30 gr rokfor peyniri – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – ¼ tatlı kaşığı muskat – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tatlı patatesleri yıkayın, kurulayın ve ikiye bölün. Üzerlerine yağ sürün ve tuz serpin. Sıcak hava fritözüne yerleştirin ve 200°C'de 30 dakika pişirin. Somonu büyük küpler halinde kesin. Kikkoman Ponzu Lemon ve karabiberi ekleyin, karıştırın ve marine olması için bekletin.
Adım 3

120 gr yoğurt – 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 tatlı kaşığı bal – 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış – 2 yemek kaşığı frenk soğanı (yaprak soğan) – ¼ tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yoğurdu Kikkoman Ponzu Lemon, bal, otlar ve karabiberle karıştırın. Doldurulmuş tatlı patatesleri tabağa yerleştirin ve üzerine sosu gezdirin.
Püf noktası:
Tatlı patatesler fırında da pişirilebilir.
Tatlı patates yerine normal patates veya balkabağı da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1463
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet