Pastırma usulü ızgara biftek
Pastırma usulü ızgara biftek

Pastırma usulü ızgara biftek

toplam süre780 dak.
15 dak.hazırlık süresi
45 dak.pişme süresi
720 dak.marine süresi

New York usülü ızgara bifteği ister sandviç yapın ister dilimleyerek yiyin. Izgaradan çıktığı haliyle ana yemek olarak da tadını çıkarabilirsiniz. Damak tadınıza göre orta az ya da çok pişirebilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
esmer şeker
250 ml
su
400 gr
sığır filetosu (ya da göğüs eti)

Baharat için:

1 yemek kaşığı
sarımsak tozu
1 ½ tatlı kaşığı
toz karabiber
1 tatlı kaşığı
toz kişniş
1 tatlı kaşığı
toz zencefil

Servis için:

1 
kornişon turşu
8 
ince dilim açık renkli ekmek
2 yemek kaşığı
hardal
100 gr
lahana turşusu
1 tatlı kaşığı
bal
Besin değerleri (porsiyon başı):3529 kJ / 843 kcal
35 grYağ
64 grProtein
67 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

250 gr esmer şeker – 250 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu100 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu250 ml su – 400 gr sığır filetosu (ya da göğüs eti)

Esmer çekeri, Kikkoman Soya Sosu’nu, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning’i ve suyu karıştırın. Eti marine edin ve 1-2 gün dolapte dinlendirin.

Adım 2

1 yemek kaşığı sarımsak tozu – 1 ½ tatlı kaşığı toz karabiber – 1 tatlı kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı toz zencefil

Et marine olunca, önce dolaptan, ardından marinasyondan çıkarın. İki tarafını da kuru baharat karışımıyla baharatlandırın.

Adım 3

Eti ızgaraya yerleştirin ve tercih ettiğiniz pişme derecesine göre ara sıra çevirerek 30 - 40 dakika pişmesini bekleyin. Eti pişirdikten sonra 10 dakika veya daha uzun süre bekletin. Ardından ince dilimler halinde kesin.

Adım 4

1  kornişon turşu – 8  ince dilim açık renkli ekmek – 2 yemek kaşığı hardal – 100 gr lahana turşusu – 1 tatlı kaşığı bal

Lahana turşusunu hardal ve balla kızartın. 

Et dilimlerini, hardallı ekmek üzerinde kızartılmış lahana turşusu ve dilimlenmiş kornişonla birlikte servis edin.

Recept-ID: 1237

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

250 gr esmer şeker – 250 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu100 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu250 ml su – 400 gr sığır filetosu (ya da göğüs eti)

Esmer çekeri, Kikkoman Soya Sosu’nu, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning’i ve suyu karıştırın. Eti marine edin ve 1-2 gün dolapte dinlendirin.

1 yemek kaşığı sarımsak tozu – 1 ½ tatlı kaşığı toz karabiber – 1 tatlı kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı toz zencefil

Et marine olunca, önce dolaptan, ardından marinasyondan çıkarın. İki tarafını da kuru baharat karışımıyla baharatlandırın.

Eti ızgaraya yerleştirin ve tercih ettiğiniz pişme derecesine göre ara sıra çevirerek 30 - 40 dakika pişmesini bekleyin. Eti pişirdikten sonra 10 dakika veya daha uzun süre bekletin. Ardından ince dilimler halinde kesin.

1 kornişon turşu – 8 ince dilim açık renkli ekmek – 2 yemek kaşığı hardal – 100 gr lahana turşusu – 1 tatlı kaşığı bal

Lahana turşusunu hardal ve balla kızartın. 

Et dilimlerini, hardallı ekmek üzerinde kızartılmış lahana turşusu ve dilimlenmiş kornişonla birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.