Pastırma usulü ızgara biftek
New York usülü ızgara bifteği ister sandviç yapın ister dilimleyerek yiyin. Izgaradan çıktığı haliyle ana yemek olarak da tadını çıkarabilirsiniz. Damak tadınıza göre orta az ya da çok pişirebilirsiniz.
Malzemeler
Baharat için:
Servis için:
Hazırlanış
Adım 1
250 gr esmer şeker – 250 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 100 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 250 ml su – 400 gr sığır filetosu (ya da göğüs eti)
Esmer çekeri, Kikkoman Soya Sosu’nu, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning’i ve suyu karıştırın. Eti marine edin ve 1-2 gün dolapte dinlendirin.
Adım 2
1 yemek kaşığı sarımsak tozu – 1 ½ tatlı kaşığı toz karabiber – 1 tatlı kaşığı kişniş – 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Et marine olunca, önce dolaptan, ardından marinasyondan çıkarın. İki tarafını da kuru baharat karışımıyla baharatlandırın.
Adım 3
Eti ızgaraya yerleştirin ve tercih ettiğiniz pişme derecesine göre ara sıra çevirerek 30 - 40 dakika pişmesini bekleyin. Eti pişirdikten sonra 10 dakika veya daha uzun süre bekletin. Ardından ince dilimler halinde kesin.
Adım 4
1 kornişon turşu – 8 ince dilim açık renkli ekmek – 2 yemek kaşığı hardal – 100 gr lahana turşusu – 1 tatlı kaşığı bal
Lahana turşusunu hardal ve balla kızartın.
Et dilimlerini, hardallı ekmek üzerinde kızartılmış lahana turşusu ve dilimlenmiş kornişonla birlikte servis edin.
Recept-ID: 1237
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet