Japon Mutfağı

Japon mutfağı, taptaze ve mevsimine uygun kullanılan malzemeleriyle ünlüdür. Dengeli beslenmeyi temel alan bu mutfak, aynı zamanda estetik, lezzet ve dokuların çeşitliliğini de ön planda tutan sofistike bir mutfak kültürü olarak kabul edilir. Ancak bu kadar göz korkutucu görünmesine rağmen, Japon yemeklerini evde kolaylıkla hazırlamak mümkün! Otantik Japon lezzetlerini pratik yöntemlerle nasıl yapabileceğinize dair ipuçları, bu yazıda sizi bekliyor. 

ÖZGÜN JAPON YEMEKLERİ

Sushi, ramen ve tavuk teriyaki gibi yemekler, dünya çapında sevilen ikonik Japon lezzetleridir.Son zamanlarda her yerde popüler hale gelen bento kutuları da öyle. Gelin, özgün Japon yemek tariflerimize sırayla göz atalım. 

BENTO KUTUSU TARİFLERİ

Bento,"yolda yemek" anlamına gelir. Tipik bir bento kutusu, genellikle üç bölmeden oluşur. Bir bölme pirinç, erişte veya sandviç gibi temel bir yiyecekle doldurulurken, diğer bölmelerde et, balık, yumurta ve sebze gibi yan yemekler yer alır. Tabii ki, bento kutusuna sevdiğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz. Hafta içi öğle yemeğiniz ya da hafta sonu pikniğiniz için size bol bol önerimiz olacak!

VEJETARYEN VE VEGAN JAPON TARİFLERİ

Japon mutfak kültürünün temelinde bilinçli beslenme yer alır. Bu nedenle avokado ve elmalı veggie gunkan maki sushi ya da karışık sebzeli tofu sote gibi lezzetli vejetaryen ve vegan yemeklere menümüzde sıkça yer veriyoruz. Mutlaka deneyin! Bu lezzetlerden vazgeçemeyeceksiniz.

JAPON NOODLE ÇORBALARI

Ramen’in düşüncesi bile içinizi mi ısıtıyor? O zaman size şahane önerilerimiz olacak!

SUSHI TARİFLERİ

Sushi, Japon mutfağının en karakteristik yemeklerinden biridir.  Evde maki ve roll çeşitlerini hazırlamak için kolay anlaşılır adım adım rehberlerimizle bu lezzetli dünyaya dalmaya ne dersiniz? 

JAPON ATIŞTIRMALIKLARI & MEZELER

Japonlar da atıştırmalık sever! Özellikle onigiri, içinde balık veya sebze dolgusuyla hazırlanmış ve nori yaprağına sarılmış üçgen pirinç topları oldukça  popülerdir. Bu leziz ve pratik atıştırmalıkları yapmak çok kolay! Hemen deneyin. 

TİPİK JAPON YEMEĞİ NASIL OLUR?

Neredeyse her şey! Et, balık, yosun, sebze, yumurta, mantar... Malzeme listesi oldukça uzun. Bu listenin büyük bir bölümü de zaten dünya mutfaklarında temel olarak kullanılıyor. Ancak fark, hazırlık yönteminde yatıyor. 

Japon mutfağı kaliteye, mevsimselliğe ve yerel ürünlere öncelik verir. Renkler ve dokuların uyumu da önem taşır. Bu durum mutfak araçlarında da kendini gösteriyor. Örneğin, omlet yapmak için özel bir tava kullanılır.

Belki de alıştığımız yiyeceklere en büyük tezat, natto, soya sosu veya miso gibi fermente edilmiş soya ürünlerinin kullanımıdır. Soslar, sebze stokları ve baharat ezmeleri genellikle temel unsurlar olarak öne çıkarken, diğer baharatlar daha ölçülü şekilde kullanılır.

JAPON YEMEKLERİ SAĞLIKLI MI?

Japonya, "mavi bölge" olarak bilinen alana kısmen dahildir. Bu bölgede yaşayanlar son derece uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmektedirler. Bunun sebebi, taze balık, yosun ve bitkisel gıdalardan oluşan beslenme düzenlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Gıdalar, fermentasyon süreci haricinde,besin değerlerini korumak için mümkün olduğunca işlenmeden hazırlanır. Yiyecekler tuz yerine soya sosu veya aromatik dashi ile tatlandırılır. Bu da yoğun umami tadını artırır. Yağlar ise ölçülü kullanılır. Japonlar tazeliği ve çeşitliliği tercih eder. Eğer şimdiden iştahınız açıldıysa, o zaman mutfağa girip tariflerimizi deneme zamanı!

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.

Heyecan verici bilgilerden, lezzetli tariflerden ve eğlenceli yarışmalardan haberdar olmak ister misiniz?

Bültenimize abone olun