Dandan usulü soya sütlü güveç
Dandan usulü soya sütlü güveç

Dandan usulü soya sütlü güveç

toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Sichuan biberi ve acı biberin yakıcı lezzetiyle bezenmiş olan bu aromatik et suyu; tahin ve soya sütüyle kremsi bir doku kazanır. Kikkoman Soy Sauce ve Kikkoman Sesame Oil ile tatlandırılır, servis sırasında sirke veya acı yağla tamamlanır.

Malzemeler

4 porsiyon
200 gr
doğranmış mantar (örneğin enoki, istiridye veya shiitake)
200 gr
yıkanmış roka
150 gr
yıkanmış fasulye filizi
2 
pırasa (Beyaz kısımları ince doğranmış, yeşil kısımları verev doğranmış)
2 
bok choy, (Boylamasına sekiz parçaya kesilmiş)
300 gr
tofu (8 parçaya kesilmiş)
150 gr
haşlanmış Çin noodle

Çorba tabanı için:

1 yemek kaşığı
doğranmış sarımsak
1 yemek kaşığı
doğranmış zencefil
1 tatlı kaşığı
Sichuan biberi (Toz haline getirilmiş)
 ½ tatlı kaşığı
kırılmış kuru acı biber
300 gr
kıyma (isteğe göre)
2 yemek kaşığı
tahin
2 tatlı kaşığı
tuz
1 litre
şekersiz soya sütü
1 yemek kaşığı
acı yağ
Bir tutam acı biber ipliği
Besin değerleri (porsiyon başı):2.506 kJ / 599 kcal
39,6 grYağ
36,8 grProtein
31,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

200 gr doğranmış mantar (örneğin enoki, istiridye veya shiitake) – 200 gr yıkanmış roka – 150 gr yıkanmış fasulye filizi – 2  pırasa (Beyaz kısımları ince doğranmış, yeşil kısımları verev doğranmış) – 2  bok choy (Boylamasına sekiz parçaya kesilmiş – 300 gr tofu (8 parçaya kesilmiş)

Mantarları temizleyip doğrayın. Rokayı ve fasulye filizlerini yıkayın. Pırasanın beyaz kısmını ince doğrayın, yeşil kısmını iki yandan yararak içini temizleyin ve verev dilimleyin. Bok choy’u boylamasına sekiz parçaya ayırın, tofu’yu sekiz parçaya kesin.

Adım 2

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil – chopped white part of the leek from step 1 – 1 tatlı kaşığı Sichuan biberi, toz haline getirilmiş –  ½ tatlı kaşığı kırılmış kuru acı biber – 300 gr kıyma (isteğe göre) – 2 yemek kaşığı tahin – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı tuz – 1 litre şekersiz soya sütü

Kikkoman Sesame Oil’i bir tencerede ısıtın. Doğranmış sarımsak, zencefil, ilk adımdan beyaz parçaları ayrılmış pırasa, Sichuan biberi ve kırılmış acı biberi ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Kıymayı ilave edin, rengi dönene kadar kavurun. Ardından tahin, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Ramen Soup Base, tuz ve soya sütünü ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 3

Bir tutam acı biber ipliği – 1 yemek kaşığı acı yağ (servis için) – 150 gr haşlanmış Çin noodle

İlk adımdakimantar, roka, fasulye filizi, kalan pırasaları, bok choy ve tofu’yu tencereye ekleyin. Malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın. Üzerine acı biber ipliği serpiştirip acı yağ gezdirerek servis edin. Geleneksel güveç yemeklerinde kalan aromatik et suyundan yararlanmak için noodle genellikle en son eklenir. Sebze ve tofu’nun büyük kısmı yendikten sonra Çin noodle’larını tencereye alın, birkaç dakika et suyunda ısıtın ve yemeği son aşama olarak servis edin.

Püf noktası

Dilerseniz, üzerine sirke, birkaç damla acı yağ veya acı biber ipliği ekleyebilirsiniz.
Soya sütünü kısık ateşte nazikçe kaynatın, kesilmesini önlersin.
Sichuan biberi yerine ¼ portakal kabuğu ve 2 yıldız anason da kullanılabilir.
Vegan versiyonu için soya bazlı alternatifleri tercih edin.

Recept-ID: 1626

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

200 gr doğranmış mantar (örneğin enoki, istiridye veya shiitake) – 200 gr yıkanmış roka – 150 gr yıkanmış fasulye filizi – 2 pırasa (Beyaz kısımları ince doğranmış, yeşil kısımları verev doğranmış) – 2 bok choy (Boylamasına sekiz parçaya kesilmiş – 300 gr tofu (8 parçaya kesilmiş)

Mantarları temizleyip doğrayın. Rokayı ve fasulye filizlerini yıkayın. Pırasanın beyaz kısmını ince doğrayın, yeşil kısmını iki yandan yararak içini temizleyin ve verev dilimleyin. Bok choy’u boylamasına sekiz parçaya ayırın, tofu’yu sekiz parçaya kesin.

2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak – 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil – chopped white part of the leek from step 1 – 1 tatlı kaşığı Sichuan biberi, toz haline getirilmiş – ½ tatlı kaşığı kırılmış kuru acı biber – 300 gr kıyma (isteğe göre) – 2 yemek kaşığı tahin – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı tuz – 1 litre şekersiz soya sütü

Kikkoman Sesame Oil’i bir tencerede ısıtın. Doğranmış sarımsak, zencefil, ilk adımdan beyaz parçaları ayrılmış pırasa, Sichuan biberi ve kırılmış acı biberi ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Kıymayı ilave edin, rengi dönene kadar kavurun. Ardından tahin, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Ramen Soup Base, tuz ve soya sütünü ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Bir tutam acı biber ipliği – 1 yemek kaşığı acı yağ (servis için) – 150 gr haşlanmış Çin noodle

İlk adımdakimantar, roka, fasulye filizi, kalan pırasaları, bok choy ve tofu’yu tencereye ekleyin. Malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın. Üzerine acı biber ipliği serpiştirip acı yağ gezdirerek servis edin. Geleneksel güveç yemeklerinde kalan aromatik et suyundan yararlanmak için noodle genellikle en son eklenir. Sebze ve tofu’nun büyük kısmı yendikten sonra Çin noodle’larını tencereye alın, birkaç dakika et suyunda ısıtın ve yemeği son aşama olarak servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.