Kişniş soslu nohut ve kabak mücveri

toplam süre 45 dak.
30 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Ferahlatıcı kiniş ve misket limonlu sosla leziz, hafif acılı, doyurucu nohut ve kabak mücveri. Sağlıklı olduğu kadar leziz bir yemek.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
kabak, yaklaşık 150 g
1 tutam
tuz
200 gr
haşlanmış veya konserve nohut
 ½ tatlı kaşığı
garam masala
 ¼ tatlı kaşığı
acı pul biber
 ½ yemek kaşığı
1 
arpacık soğan
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
30 gr
nohut unu
2 yemek kaşığı
su
1 yemek kaşığı
vegan yoğurt
1 yemek kaşığı
patates nişastası
Sıvı Yağ

Kişniş sosu için:

100 gr
vegan yoğurt
50 gr
vegan mayonez
3 yemek kaşığı
misket limonu suyu
1 yemek kaşığı
ince ince doğranmış kişniş
Besin değerleri (porsiyon başı): 1340 kJ  /  320 kcal
13 gr Yağ
12 gr Protein
32 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  kabak, yaklaşık 150 g – 1 tutam tuz

Kabağı rendeleyin ve bir süzgece alıp bir tutam tuz ekleyin. Karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin ve fazla suyunu sıkın.

Adım 2

200 gr haşlanmış veya conserve nohut –  ½ tatlı kaşığı garam masala –  ¼ tatlı kaşığı acı pul biber –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Nohutları baharatlar ve glutensiz soya sosuyla birlikte hafif pütürlü bir püre hâlini alana dek ezin.

Adım 3

1  arpacık soğan – 1  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 30 gr nohut unu – 2 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı vegan yoğurt – 1 yemek kaşığı patates nişastası

Arpacık soğanını soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı bir ezecek yardımıyla ezin. Soğanı ve sarımsağı bir yemek kaşığı yağda soteleyin ve bir kâseye alın. Nohut püresini, süzdüğünüz kabağı, suyla açtığınız nohut ununu, yoğurdu ve patates nişastasını ekleyin. Her şey iyice karşına kadar karıştırın.

Adım 4

Sıvı Yağ

Bir kızartma tavasında yağı ısıtın ve bir kaşık yardımıyla karışımı küçük yuvarlaklar şeklinde yağa bırakın. İki tarafı da iyice kızarıncaya kadar kızartın.

Adım 5

100 gr vegan yoğurt – 50 gr vegan mayonez – 3 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Hazırladığınız kabak ve nohut mücverleriyle birlikte servis edin.

Püf noktası:

Nohut unu yerine mısır unu veya yemeğin glutensiz olması zorunlu değilse buğday veya kılçıksız buğday unu kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1221

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1  kabak, yaklaşık 150 g – 1 tutam tuz

Kabağı rendeleyin ve bir süzgece alıp bir tutam tuz ekleyin. Karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin ve fazla suyunu sıkın.

200 gr haşlanmış veya conserve nohut –  ½ tatlı kaşığı garam masala –  ¼ tatlı kaşığı acı pul biber –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Nohutları baharatlar ve glutensiz soya sosuyla birlikte hafif pütürlü bir püre hâlini alana dek ezin.

1  arpacık soğan – 1  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 30 gr nohut unu – 2 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı vegan yoğurt – 1 yemek kaşığı patates nişastası

Arpacık soğanını soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı bir ezecek yardımıyla ezin. Soğanı ve sarımsağı bir yemek kaşığı yağda soteleyin ve bir kâseye alın. Nohut püresini, süzdüğünüz kabağı, suyla açtığınız nohut ununu, yoğurdu ve patates nişastasını ekleyin. Her şey iyice karşına kadar karıştırın.

Sıvı Yağ

Bir kızartma tavasında yağı ısıtın ve bir kaşık yardımıyla karışımı küçük yuvarlaklar şeklinde yağa bırakın. İki tarafı da iyice kızarıncaya kadar kızartın.

100 gr vegan yoğurt – 50 gr vegan mayonez – 3 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Hazırladığınız kabak ve nohut mücverleriyle birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.