Kişniş soslu nohut ve kabak mücveri
Ferahlatıcı kiniş ve misket limonlu sosla leziz, hafif acılı, doyurucu nohut ve kabak mücveri. Sağlıklı olduğu kadar leziz bir yemek.
Malzemeler
Kişniş sosu için:
Hazırlanış
Adım 1
1 kabak, yaklaşık 150 g – 1 tutam tuz
Kabağı rendeleyin ve bir süzgece alıp bir tutam tuz ekleyin. Karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin ve fazla suyunu sıkın.
Adım 2
200 gr haşlanmış veya conserve nohut – ½ tatlı kaşığı garam masala – ¼ tatlı kaşığı acı pul biber – ½ yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Nohutları baharatlar ve glutensiz soya sosuyla birlikte hafif pütürlü bir püre hâlini alana dek ezin.
Adım 3
1 arpacık soğan – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı sıvı yağ – 30 gr nohut unu – 2 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı vegan yoğurt – 1 yemek kaşığı patates nişastası
Arpacık soğanını soyup küp küp doğrayın. Sarımsağı bir ezecek yardımıyla ezin. Soğanı ve sarımsağı bir yemek kaşığı yağda soteleyin ve bir kâseye alın. Nohut püresini, süzdüğünüz kabağı, suyla açtığınız nohut ununu, yoğurdu ve patates nişastasını ekleyin. Her şey iyice karşına kadar karıştırın.
Adım 4
Sıvı Yağ
Bir kızartma tavasında yağı ısıtın ve bir kaşık yardımıyla karışımı küçük yuvarlaklar şeklinde yağa bırakın. İki tarafı da iyice kızarıncaya kadar kızartın.
Adım 5
100 gr vegan yoğurt – 50 gr vegan mayonez – 3 yemek kaşığı misket limonu suyu – 1 yemek kaşığı ince ince doğranmış kişniş – 1 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Tüm sos malzemelerini iyice karıştırın. Hazırladığınız kabak ve nohut mücverleriyle birlikte servis edin.
Püf noktası:
Nohut unu yerine mısır unu veya yemeğin glutensiz olması zorunlu değilse buğday veya kılçıksız buğday unu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1221
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet