Etli ve sebzeli kase
Etli ve sebzeli kase

Etli ve sebzeli kase

toplam süre15 dak.
10 dak.hazırlık süresi
5 dak.pişme süresi

Besleyici dana eti ve sebze kasemizle hızlı, doyurucu bir öğle yemeğinin tadını çıkarın! Yumuşacık dana eti, çıtır sebzeler ve mükemmel pişmiş pilav... Öğle yemeğini iple çekeceksiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
4 yemek kaşığı
kızartma yağı
1 
soğan
2 
diş sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
toz zencefil
200 gr
dana kıyma
70 ml
sriracha
 ½ 
kırmızı biber
 ½ 
havuç
2 
yumurta
100 gr
mayonez
2 yemek kaşığı
limon suyu
200 gr
pişmiş pirinç
 ½ 
salatalık
1 yemek kaşığı
taze soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):2914 kJ / 696 kcal
54,5 grYağ
31,8 grProtein
18 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 1  soğan – 1  diş sarımsak –  ½ tatlı kaşığı toz zencefil – 200 gr dana kıyma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml sriracha

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı ve sarımsağı ekleyin. Daha sonra zencefili ekleyin, karıştırın ve kıymayı ekleyin. Etin rengi kahverengi olana kadar kızartın. 

Kikkoman Soy Sauce'u ve sriracha'yı karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün. Hepsini 1 dakika kadar kızartın. Kaselere aktarın.

Adım 2

2 yemek kaşığı kızartma yağı –  ½  kırmızı biber –  ½  havuç – 2  yumurta

Havuçları ve kırmızı biberleri şeritler halinde kesin. 

Yağı bir tavaya ekleyin. Havuçları ve biberleri yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Sebzeleri etin bulunduğu kaseye yerleştirin. Yumurtaları beyazları katılaşana ve sarıları hala akıcı olana kadar kızartın.

Adım 3

100 gr mayonez – 20 ml sriracha – 2 yemek kaşığı limon suyu – 1  diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr pişmiş pirinç –  ½  salatalık – 1 yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı ve salatalığı doğrayın. Mayonezi sriracha, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Pilavı iki kaseye yerleştirin. Doğradığınız salatalıkları ekleyin ve kızarmış yumurtaları üzerine yerleştirin. Hepsinin üzerine taze soğan serpiştirin. Mayonez ve sriracha sosunun yarısı ile servis edin. Sosun yarısını da bir sonraki tarif için saklayın: “Sebzeli omlet”.

Püf noktası:

Dana eti yerine, domuz ya da ördek eti de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1328

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yemek kaşığı kızartma yağı – 1 soğan – 1 diş sarımsak – ½ tatlı kaşığı toz zencefil – 200 gr dana kıyma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml sriracha

Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı ve sarımsağı ekleyin. Daha sonra zencefili ekleyin, karıştırın ve kıymayı ekleyin. Etin rengi kahverengi olana kadar kızartın. 

Kikkoman Soy Sauce'u ve sriracha'yı karıştırın. Karışımı etin üzerine dökün. Hepsini 1 dakika kadar kızartın. Kaselere aktarın.

2 yemek kaşığı kızartma yağı – ½ kırmızı biber – ½ havuç – 2 yumurta

Havuçları ve kırmızı biberleri şeritler halinde kesin. 

Yağı bir tavaya ekleyin. Havuçları ve biberleri yüksek ateşte 2 dakika kızartın. Sebzeleri etin bulunduğu kaseye yerleştirin. Yumurtaları beyazları katılaşana ve sarıları hala akıcı olana kadar kızartın.

100 gr mayonez – 20 ml sriracha – 2 yemek kaşığı limon suyu – 1 diş sarımsak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr pişmiş pirinç – ½ salatalık – 1 yemek kaşığı taze soğan

Taze soğanı ve salatalığı doğrayın. Mayonezi sriracha, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Pilavı iki kaseye yerleştirin. Doğradığınız salatalıkları ekleyin ve kızarmış yumurtaları üzerine yerleştirin. Hepsinin üzerine taze soğan serpiştirin. Mayonez ve sriracha sosunun yarısı ile servis edin. Sosun yarısını da bir sonraki tarif için saklayın: “Sebzeli omlet”.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.