Suşi Pastası
1 yuvarlak pişirme kalıbı için, 16 cm Ø
Malzemeler
Omlet şeritleri için
Pişmiş shiitake mantarları için: / Shiitake mantarlarını pişirmek için
Servis etmek için
Hazırlanış
Adım 1
Omlet şeritleri için yağ dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bir tava ısıtılır ve içine yağ ince bir şekilde yayılır. Yumurta karışımı tavaya dökülüp ince bir şekilde (krep gibi) yayılır ve her iki tarafı da kızartılır. Omlet soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde kesilir (yakl. 2 mm).
Adım 2
Pişmiş shiitake mantarları hazırlamak için mantarların sapları kesilir. Küçük bir tavaya akçaağaç şurubu, soya sosu, şeker, 100 ml su ve mantarlar koyulup kaynatılır. Isı azaltılır ve neredeyse hiç sıvı kalmayana kadar pişmeye bırakılır. Pişmiş shiitake mantarları soğumaya bırakılır ve ince dilimler halinde (yaklaşık 2 mm) kesilir.
Adım 3
Sebzeleri hazırlamak için şeker bezelyeler yıkanır, uçları kesilip blanşe edilir ve soğumaya bırakılır. Şeker bezelyeler kurulanır ve çapraz olarak yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalara kesilir. Avokado yaklaşık 2 mm ince dilimler halinde kesilir. Salatalık yıkanır, bir soyucu ile ince şeritler halinde kesilir ve koni şeklinde çiçekler halinde yuvarlanır. Turp yıkanır ve ince dilimlere doğranır. Domates yıkanıp dörde bölünür.
Adım 4
Somon çiçekleri için füme somon yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ve yaklaşık 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kenarları biraz üst üste gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirilir ve 3-4 yaprak oluşturacak şekilde şekil verilir. Kenardan içe doğru sarılır. Somon ruloları dik olarak yerleştirilir ve çiçek şekli yaratılana kadar rulonun üstündeki yapraklar parmaklarla açılır.(5 Adet)
Adım 5
Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve suşi pirincinin 1/3'i tabana yayılır. Avokado dilimleri eşit şekilde üstüne yerleştirilir ve suşi pirincinin tekrar 1/3'i üstüne yayılır. Shiitake mantar dilimleri üstüne yerleştirilir, kalan suşi pirinci üstüne yayılır, streç folyo ile örtülür ve hafifçe bastırılır.
Adım 6
Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Omlet şeritleri suşi pastasının üzerine dağıtılır, füme somon çiçekleri eşit şekilde üstüne yerleştirilip diğer malzemelerle süslenir.
Adım 7
Mayonez, wasabi ezmesi ile karıştırılır. Suşi pastası, 4 yerden wasabi mayonez ile süslenir üzerine roka filizleri serpilir.
Adım 8
Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.
Recept-ID: 41
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet