Ragù Bianco ve Soya Soslu Tagliatelle

toplam süre 90 dak.
90 dak. hazırlık süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Tagliatelle için:

300 gr
un
3 
yumurta
1 tutam
ince tuz

Baharatlama için:

100 gr
sosis
100 gr
dana kıyma
1 
havuç
1 
adet kereviz sapı
1 
adet soğan
 ½ 
bardak beyaz şarap
Yeterli miktarda sıcak su veya et suyu
Karabiber
Sızma zeytinyağı
2 
adet defneyaprağı

Hazırlanış

Adım 1

Tagliatelle için: Un, un tahtasına alınır, ortasına bir oyuk açılır, yumurtalar ve bir tutam tuz eklenir. Önce çatalla, sonra elle karıştırılır. Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurulur; hamur yuvarlanıp streç film ile sarılır. 30 dakika dinlenmeye bırakılır.

Adım 2

Hamur, merdane veya makarna makinesi ile orta kalınlıkta açılır ve tagliatelle kesilir. Hamur, unlu bir yüzeyde birkaç dakika dinlendirilir.

Adım 3

Baharatlama için: Ragu bianco sos için kereviz, havuç ve soğan doğranır. Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtılır ve sebzeler eklenir. Düşük ateşte birkaç dakika pişirilir. Küçük parçalara doğranmış sosis ve kıyma eklenir ve kavrulur. Sonra beyaz şarap eklenir.

Adım 4

Şarap iyice karıştırıldığında, karabiber eklenir. Biraz su veya et suyu eklenir ve daha fazla pişmeye bırakılır. Kapağı kapalı yaklaşık 30 dakika pişirilir. Gerekirse su eklenir. Sosun pişmesi neredeyse tamamlandığında, soya sosu eklenir.

Adım 5

Tagliatelle, büyük bir tavada tuzlu suda pişirilir. Pişirme süresi, makarnanın seçilen kalınlığına bağlı olarak değişir. Süzülür ve ragù bianco ile servis yapılır.

Recept-ID: 312

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tagliatelle için: Un, un tahtasına alınır, ortasına bir oyuk açılır, yumurtalar ve bir tutam tuz eklenir. Önce çatalla, sonra elle karıştırılır. Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurulur; hamur yuvarlanıp streç film ile sarılır. 30 dakika dinlenmeye bırakılır.

Hamur, merdane veya makarna makinesi ile orta kalınlıkta açılır ve tagliatelle kesilir. Hamur, unlu bir yüzeyde birkaç dakika dinlendirilir.

Baharatlama için: Ragu bianco sos için kereviz, havuç ve soğan doğranır. Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtılır ve sebzeler eklenir. Düşük ateşte birkaç dakika pişirilir. Küçük parçalara doğranmış sosis ve kıyma eklenir ve kavrulur. Sonra beyaz şarap eklenir.

Şarap iyice karıştırıldığında, karabiber eklenir. Biraz su veya et suyu eklenir ve daha fazla pişmeye bırakılır. Kapağı kapalı yaklaşık 30 dakika pişirilir. Gerekirse su eklenir. Sosun pişmesi neredeyse tamamlandığında, soya sosu eklenir.

Tagliatelle, büyük bir tavada tuzlu suda pişirilir. Pişirme süresi, makarnanın seçilen kalınlığına bağlı olarak değişir. Süzülür ve ragù bianco ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.