Çıtır Susam Kaplı Kırmızı Levrek

toplam süre 75 dak.

Malzemeler

4 porsiyon
100 gr
kurutulmuş shiitake mantarı
600 gr
kırmızı levrek filetosu
Tuz
Karabiber
4 yemek kaşığı
nişasta
2 yemek kaşığı
susam
2 
yumurta
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
 ½ tatlı kaşığı
kimyon
1 tatlı kaşığı
zerdeçal
250 gr
basmati pirinci
2 
adet soğan
1 
kırmızı dolmalık biber
200 gr
bambu filizi
½ limon kabuğu ve suyu
Kıvamın bağlanması için gerekirse nişasta
4 yemek kaşığı
sade tereyağı
Besin değerleri (porsiyon başı): 3472 kJ  /  829 kcal
40 gr Yağ
50,8 gr Protein
81 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Shiitake mantarları en az ½ saat suda bekletilir. Balığa tuz ve karabiber ekledikten sonra nişastaya batırılır. Galeta unu ve susam karıştırılır. Yumurtalar çırpılır ve balık önce yumurtaya, sonra ise galeta unu-susam karışımına batırılır ve hafifçe bastırılır.

Adım 2

Shiitake mantarları sudan çıkarılır, su saklanır. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, üzerine zerdeçal ve kimyon serpilir ve pirinç biraz kavrulur, ½ l su eklenir, orta ateşte pişirilir.

Adım 3

Soğanlar soyulup hilal şeklinde doğranır, dolmalık biber yıkanır, temizlenir ve iri küpler halinde doğranır, bambu filizleri kesilir ve mantarlar dilimlenir. Soğan ve dolmalık biber 2 yemek kaşığı yağda kavrulur, ardından bambu filizleri ve mantarlarla birlikte sotelenir. Birkaç parça limon kabuğu eklenir, limon suyu ve biraz ıslatma su ile deglaze edilir. Soya sosu ile tatlandırılır. Gerekirse kıvamı biraz nişasta ile bağlanır.

Adım 4

Sade tereyağı bir tavada ısıtılır ve balık her iki taraftan yaklaşık 5 dakika kızartılır. Sebze ve pilav ile servis yapılır.

Recept-ID: 343

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Shiitake mantarları en az ½ saat suda bekletilir. Balığa tuz ve karabiber ekledikten sonra nişastaya batırılır. Galeta unu ve susam karıştırılır. Yumurtalar çırpılır ve balık önce yumurtaya, sonra ise galeta unu-susam karışımına batırılır ve hafifçe bastırılır.

Shiitake mantarları sudan çıkarılır, su saklanır. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, üzerine zerdeçal ve kimyon serpilir ve pirinç biraz kavrulur, ½ l su eklenir, orta ateşte pişirilir.

Soğanlar soyulup hilal şeklinde doğranır, dolmalık biber yıkanır, temizlenir ve iri küpler halinde doğranır, bambu filizleri kesilir ve mantarlar dilimlenir. Soğan ve dolmalık biber 2 yemek kaşığı yağda kavrulur, ardından bambu filizleri ve mantarlarla birlikte sotelenir. Birkaç parça limon kabuğu eklenir, limon suyu ve biraz ıslatma su ile deglaze edilir. Soya sosu ile tatlandırılır. Gerekirse kıvamı biraz nişasta ile bağlanır.

Sade tereyağı bir tavada ısıtılır ve balık her iki taraftan yaklaşık 5 dakika kızartılır. Sebze ve pilav ile servis yapılır.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.