

Çıtır Susam Kaplı Kırmızı Levrek
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Shiitake mantarları en az ½ saat suda bekletilir. Balığa tuz ve karabiber ekledikten sonra nişastaya batırılır. Galeta unu ve susam karıştırılır. Yumurtalar çırpılır ve balık önce yumurtaya, sonra ise galeta unu-susam karışımına batırılır ve hafifçe bastırılır.
Adım 2
Shiitake mantarları sudan çıkarılır, su saklanır. Bir tencerede 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır, üzerine zerdeçal ve kimyon serpilir ve pirinç biraz kavrulur, ½ l su eklenir, orta ateşte pişirilir.
Adım 3
Soğanlar soyulup hilal şeklinde doğranır, dolmalık biber yıkanır, temizlenir ve iri küpler halinde doğranır, bambu filizleri kesilir ve mantarlar dilimlenir. Soğan ve dolmalık biber 2 yemek kaşığı yağda kavrulur, ardından bambu filizleri ve mantarlarla birlikte sotelenir. Birkaç parça limon kabuğu eklenir, limon suyu ve biraz ıslatma su ile deglaze edilir. Soya sosu ile tatlandırılır. Gerekirse kıvamı biraz nişasta ile bağlanır.
Adım 4
Sade tereyağı bir tavada ısıtılır ve balık her iki taraftan yaklaşık 5 dakika kızartılır. Sebze ve pilav ile servis yapılır.
Recept-ID: 343
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet