Teriyaki sosu marinesinde karamelize edilmiş nohutlu kâse
Teriyaki sosu marinesi ve akçaağaç şurubunda karamelize edilmiş nohut, bu yemeğe tatlı acı bir tat katıyor. Bu tat, tütsülenmiş paprika ve çili biberle kuvvetleniyor. Avokado, bezelye, ton balığı filetosu ve güneşte kurutulmuş domates sosu bu aroma dolu yemeğe ferahlık getiriyor. Hem Asya mutfağını hem de sağlıklı beslenmeyi sevenler için harika bir seçim.
Malzemeler
Sosu için:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
300 gr haşlanmış nohut – 2 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine – 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika – ½ tatlı kaşığı acı pul biber
Kikkoman Teriyaki Marinesini, akçaağaç şurubunu, tütsülenmiş paprikayı ve pul biberi bir kâsede karıştırın. Süzdüğünüz nohutları ekleyip iyice karıştırın. Marine ettiğiniz nohutları orta ateşte ısıttığınız bir tavaya alın. 5-7 dakika boyunca nohutlar karamelize olup çıtırlaşıncaya kadar kızartın. Sonrasında bir kâseye alın.
Adım 2
1 küp küp doğranmış avokado – 80 gr haşlanmış bezelye – 150 gr konserve ton balığı filetosu
Küp küp doğranmış avokadoyu, haşlanmış bezelyeleri ve süzdüğünüz ton balığını karamelize ettiğiniz nohutların bulunduğu kâseye alın.
Adım 3
1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 2 yemek kaşığı misket limonu suyu – 2 yemek kaşığı konserve güneşte kurutulmuş domates – 1 yemek kaşığı ince ince kıyılmış frenk soğanı – 2 yemek kaşığı kaju – Üstüne serpmek için maydanoz
Ayrı bir kâsede zeytin yağını, misket limonu suyunu ve Kikkoman Soya Sosunu karıştırın. İnce ince doğradığınız güneşte kurutulmuş domatesleri ve frenk soğanını ekleyin. Sosu, diğer malzemelerin üzerine dökün. Üzerine kaju ve maydanoz serpriştirerek servis edin.
Recept-ID: 1218
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet