Marina balıklı ve karidesli çorba
Birbirinden lezzetli aromalarla bezenmiş, balıklı ve karidesli domates çorbası. Zengin içeriği ve kremamsı dokusuyla hem besleyici hem de leziz.
Hazırlanış
Adım 1
1 yemek kaşığı tereyağ – 3 diş sarmısak – ¼ sarı biber – ½ kırmızı acı biber
Sarmısağı soyun ve doğrayın. Biberi ve kırmızı aci biberi küçük küpler halinde kesin. Orta ateşye yağı eritin . Sebzeleri erimiş yağa atın ve bir dakika kadar kızartın.
Adım 2
500 gr suyu süzülmüş domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 litre sebze suyu
Sebze suyunu ısıtın. Suyu süzülmüş domatesleri, Kikkoman Soy Sauce’u ve sıcak sebze suyunu ekleyin. 10 dakika kaynatın.
Adım 3
200 gr karides – 300 gr marina balığı – ½ yeşil limon – 100 ml hindistancevizi sütü – 1 demet maydonoz veya kişniş
Maydonoz ve kişnişi doğrayın. Karidesleri kurulayın ve kuyruklarını çıkarın. Balığı kalın küpler halinde doğrayın. Ardından balığı çorbaya ekleyin. 5 dakika sonra karidesleri ekleyin. Yeşil limon suyu ve hindistancevizi sütü ile lezzetlendirin. Doğranmış maydonoz ve kişnişle servis edin.
Recept-ID: 1301
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet