Kore’den Kimchi bao burger lezzeti
Her lokmada Seul'ü tadın! Kimchi ve çıtır kırmızı lahana salatası, kimchi mayonez sosu ve leziz dana köftesi ile yumuşacık bao ekmeğinde benzersiz bir burger. Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic ile taçlandırılan, Kore mutfağının kalbinden gelen bir lezzet serüveni.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
150 gr katkısız un – 1 ½ tatlı kaşığı hazır maya – 1 tatlı kaşığı kaşığı şeker – 100 ml ılık su
Listelenen malzemelerden yumuşak kıvamda bir hamur yapın. Üzerini örtüp ılık bir yerde yaklaşık 60 dakika mayalanmaya bırakın. 4 bao ekmeği çıkacak şekilde bölün ve topuz şeklini verin. Biraz daha mayalanması ve kabarması için bir kenara koyun. Ardından yaklaşık 8 dakika boyunca buharda pişirin.
Adım 2
350 gr dana kıyma – ½ tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 60 ml Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos – 2 yemek kaşığı susam
Kıymayı karabiber ve Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın. Dörde bölün, köfte şeklini verin ve her bir köftenin iki tarafını da yaklaşık 3 dakika kızartın. Pişip ısınan burgerleri Kikkoman Teriyaki Sauce with Garlic’e batırıp susamla kaplayın.
Adım 3
100 gr kırmızı lahana – 50 gr kimchi – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 1 yemek kaşığı mayonez
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve kimchiyi daha küçük parçalara bölün. Bir kapta karıştırın. Pirinç sirkesi, bal ve mayonezi ekleyin. İyice karıştırın.
Adım 4
2 yemek kaşığı mayonez – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu
Mayonezi Kikkoman Kimchi Chili Sauce ile karıştırın. Bao ekmeklerini keserek açın ve içini mayonez sosuyla kaplayın. Burger ve salatayı üstüne yerleştirin ve üzerini kapatın.
Recept-ID: 1248
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet