Havuçlu sos içerisinde mantar köftesi

toplam süre 50 dak.
15 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi

Darı ve çeşitli malzemelerden yapılan köfteler en iyi vegan yemeklerinden biridir ve mantarlı olanları hazırlamak kolaydır ve lezzet doludur. İç ısıtıcı ve aromatik baharatlarla dolu bir havuç sosuna harika bir şekilde eşlik ederler.

Malzemeler

2 porsiyon

Sos:

3 
havuç
1 
soğan
1 tatlı kaşığı
zerdeçal
 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş kişniş
2 
sarımsak
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
400 ml
su

Köfteler:

100 gr
darı
1 
soğan
120 gr
mantar
1 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı
doğranmış frenk soğanı
1 tutam
karabiber
Kızartma için kolza yağı

Ek olarak:

1 
jalapeno biberi
Garnitür için maydanoz
100 gr
kuskus
Besin değerleri (porsiyon başı): 2210 kJ  /  528 kcal
16,5 gr Yağ
16,5 gr Protein
77 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Havuç ve soğanı ince ince dilimleyin, baharatlar ve sarımsak eziciden geçirilmiş sarımsakla karıştırın ve zeytinyağında soteleyin. Suyu dökün ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Adım 2

Darıları durulayın ve kaynar su ile haşlayın. Ardından iki katı su ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve 12 dakika pişirin.

Adım 3

Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rende ile rendeleyin ve limon suyu ile karıştırın. Karışımı zeytinyağında mantarlar yumuşayıncaya ve sıvı buharlaşıncaya kadar soteleyin.

Adım 4

Pişmiş darıya mantarları ve soğanı, ardından otları, biberi ve Kikkoman az tuzlu soya sosunu ekleyin. Hepsini karıştırın ve küçük köfteler haline getirin, ardından yağda altın kahvesi rengine gelene kadar kızartın. Havuç sosu, doğranmış jalapeno biberi, maydanoz ve kuskus ile servis edin.

Püf noktası:

Kuskus yerine darı kullanabilir veya yemeği pide veya naan ile servis edebilirsiniz.

Recept-ID: 1208

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Havuç ve soğanı ince ince dilimleyin, baharatlar ve sarımsak eziciden geçirilmiş sarımsakla karıştırın ve zeytinyağında soteleyin. Suyu dökün ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Darıları durulayın ve kaynar su ile haşlayın. Ardından iki katı su ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve 12 dakika pişirin.

Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rende ile rendeleyin ve limon suyu ile karıştırın. Karışımı zeytinyağında mantarlar yumuşayıncaya ve sıvı buharlaşıncaya kadar soteleyin.

Pişmiş darıya mantarları ve soğanı, ardından otları, biberi ve Kikkoman az tuzlu soya sosunu ekleyin. Hepsini karıştırın ve küçük köfteler haline getirin, ardından yağda altın kahvesi rengine gelene kadar kızartın. Havuç sosu, doğranmış jalapeno biberi, maydanoz ve kuskus ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.