Havuçlu sos içerisinde mantar köftesi
Darı ve çeşitli malzemelerden yapılan köfteler en iyi vegan yemeklerinden biridir ve mantarlı olanları hazırlamak kolaydır ve lezzet doludur. İç ısıtıcı ve aromatik baharatlarla dolu bir havuç sosuna harika bir şekilde eşlik ederler.
Malzemeler
Sos:
Köfteler:
Ek olarak:
Hazırlanış
Adım 1
Havuç ve soğanı ince ince dilimleyin, baharatlar ve sarımsak eziciden geçirilmiş sarımsakla karıştırın ve zeytinyağında soteleyin. Suyu dökün ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Adım 2
Darıları durulayın ve kaynar su ile haşlayın. Ardından iki katı su ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve 12 dakika pişirin.
Adım 3
Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rende ile rendeleyin ve limon suyu ile karıştırın. Karışımı zeytinyağında mantarlar yumuşayıncaya ve sıvı buharlaşıncaya kadar soteleyin.
Adım 4
Pişmiş darıya mantarları ve soğanı, ardından otları, biberi ve Kikkoman az tuzlu soya sosunu ekleyin. Hepsini karıştırın ve küçük köfteler haline getirin, ardından yağda altın kahvesi rengine gelene kadar kızartın. Havuç sosu, doğranmış jalapeno biberi, maydanoz ve kuskus ile servis edin.
Püf noktası:
Kuskus yerine darı kullanabilir veya yemeği pide veya naan ile servis edebilirsiniz.
Recept-ID: 1208
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet