Hindi Tsukune Şişleri

5 1 oy
toplam süre 50 dak.
20 dak. hazırlık süresi
30 dak. marine süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Tsukune için:

500 gr
hindi budu kıyması
3 
taze soğan, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı
zencefil, ince doğranmış
2 
diş sarımsak, ezilmiş
2 ½ yemek kaşığı
nişasta

Soya glazür için:

50 ml
Mirin
25 ml
Sake (veya sek tatlı şarap)
25 ml
su
2 tatlı kaşığı
esmer şeker

Garnitür için:

İnce doğranmış taze soğan
Yağlamak için sıvı yağ
Ayrıca 12 adet orta boy çöp şişe ihtiyacınız olacak
Besin değerleri (porsiyon başı): 992 kJ  /  237 kcal
7,2 gr Yağ
26,7 gr Protein
15,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Çöp şişler en az 30 dakika soğuk suda bekletilir, böylece ızgara altında yanmazlar.

Adım 2

Soya glazür için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır ve miktar yarı yarıya azalıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Adım 3

Bu arada, tsukune için malzemeler büyük bir kaseye alınır. Tüm malzemeler eşit şekilde karışana kadar temiz ellerle iyice karıştırılır. Yaklaşık 24 tane mini köfte yuvarlanır. Sertleşmeleri için 30 dakika soğutulur.

Adım 4

Izgara önceden iyice ısıtılır. Her ıslanmış şişe iki veya üç köfte çekilir (şişlerin boyutuna bağlı olarak) ve yağlı bir fırın tepsisine yerleştirilir.

Adım 5

Şişler 10-15 dakika ızgara yapılır, birkaç dakikada bir çevrilir ve altın sarısı olana kadar bolca glazür sürülür. Servis yapmadan önce üzerine taze soğan serpilir.

Recept-ID: 296

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Çöp şişler en az 30 dakika soğuk suda bekletilir, böylece ızgara altında yanmazlar.

Soya glazür için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır ve miktar yarı yarıya azalıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Bu arada, tsukune için malzemeler büyük bir kaseye alınır. Tüm malzemeler eşit şekilde karışana kadar temiz ellerle iyice karıştırılır. Yaklaşık 24 tane mini köfte yuvarlanır. Sertleşmeleri için 30 dakika soğutulur.

Izgara önceden iyice ısıtılır. Her ıslanmış şişe iki veya üç köfte çekilir (şişlerin boyutuna bağlı olarak) ve yağlı bir fırın tepsisine yerleştirilir.

Şişler 10-15 dakika ızgara yapılır, birkaç dakikada bir çevrilir ve altın sarısı olana kadar bolca glazür sürülür. Servis yapmadan önce üzerine taze soğan serpilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.