Köz sebzeli,meyveli ve furikake baharatlı donburi
Köz sebzeli,meyveli ve furikake baharatlı donburi

Köz sebzeli,meyveli ve furikake baharatlı donburi

toplam süre75 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

Köz Brüksel lahanalı, kayısılı, meyveli ve pancarlı pilav ilhamını Japon mutfağından alıyor, sonbahar lezzetlerini bir arada sunuyor.  Benzersiz dokusu ve lezzetiyle, üstüne bir de T-tuzlu furikake baharatıyla, sonbaharın “ilk” büyük keşfi.

Malzemeler

2 porsiyon
120 gr
suşi pirinci

Üst malzemeler:

200 gr
Brüksel lahanası
30 gr
bal
1 
kayısı
1 
elma
1 
haşlanmış pancar

Sos:

20 ml
misket limonu ya da yuzu suyu
1 tatlı kaşığı
çiğ zencefil
1 
diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
portakal kabuğu rendesi

Furikake:

1 tatlı kaşığı
siyah susam tohumu
1 tatlı kaşığı
kavrulmuş beyaz susam
1 
nori yaprağı
1 tatlı kaşığı
sansho biberi
Besin değerleri (porsiyon başı):2344 kJ / 560 kcal
6,5 grYağ
15,1 grProtein
108,9 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr suşi pirinci – 200 gr Brüksel lahanası – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal

Pilavı, paketin üzerindeki talimata göre pişirin.

Brüksel lahanalarını ikiye bölün. Kikkoman Soy Sauce ve balla karıştırın. Birkenarda 30 dakika bekledin. Ardından önceden ısıtılmış 200 °C fırında 20 dakika pişirin.

Adım 2

1  kayısı – 1  elma – 1  haşlanmış pancar

Elmayı ve kayısıyı yıkayın. Kayısıyı, elmayı ve soyulmuş pancarı küçük paralar halinde doğrayın.

Adım 3

1  diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı çiğ zencefil – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu20 ml misket limonu ya da yuzu suyu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Zencefili ve sarmısağı doğrayın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın.

Adım 4

1  nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kavrulmuş beyaz susam – 1 tatlı kaşığı sansho biberi

Noriyi ufalayın. Susam ve sansho biberiyle karıştırın.

Pilavı bir kaseye koyun, kalan malzemeleri porsiyonlara ayırın, sosu her şeyin üzerine dökün ve furikakeyi serpin.

Püf noktası:

Online olarak farklı çeşitlerde furikake bulabilirsiniz. Dilediğinizi seçin.

Recept-ID: 1366

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr suşi pirinci – 200 gr Brüksel lahanası – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu30 gr bal

Pilavı, paketin üzerindeki talimata göre pişirin.

Brüksel lahanalarını ikiye bölün. Kikkoman Soy Sauce ve balla karıştırın. Birkenarda 30 dakika bekledin. Ardından önceden ısıtılmış 200 °C fırında 20 dakika pişirin.

1 kayısı – 1 elma – 1 haşlanmış pancar

Elmayı ve kayısıyı yıkayın. Kayısıyı, elmayı ve soyulmuş pancarı küçük paralar halinde doğrayın.

1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı çiğ zencefil – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu60 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu20 ml misket limonu ya da yuzu suyu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Zencefili ve sarmısağı doğrayın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın.

1 nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kavrulmuş beyaz susam – 1 tatlı kaşığı sansho biberi

Noriyi ufalayın. Susam ve sansho biberiyle karıştırın.

Pilavı bir kaseye koyun, kalan malzemeleri porsiyonlara ayırın, sosu her şeyin üzerine dökün ve furikakeyi serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.