Köz sebzeli,meyveli ve furikake baharatlı donburi
Köz Brüksel lahanalı, kayısılı, meyveli ve pancarlı pilav ilhamını Japon mutfağından alıyor, sonbahar lezzetlerini bir arada sunuyor. Benzersiz dokusu ve lezzetiyle, üstüne bir de T-tuzlu furikake baharatıyla, sonbaharın “ilk” büyük keşfi.
Malzemeler
Üst malzemeler:
Sos:
Furikake:
Hazırlanış
Adım 1
120 gr suşi pirinci – 200 gr Brüksel lahanası – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 30 gr bal
Pilavı, paketin üzerindeki talimata göre pişirin.
Brüksel lahanalarını ikiye bölün. Kikkoman Soy Sauce ve balla karıştırın. Birkenarda 30 dakika bekledin. Ardından önceden ısıtılmış 200 °C fırında 20 dakika pişirin.
Adım 2
1 kayısı – 1 elma – 1 haşlanmış pancar
Elmayı ve kayısıyı yıkayın. Kayısıyı, elmayı ve soyulmuş pancarı küçük paralar halinde doğrayın.
Adım 3
1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı çiğ zencefil – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 60 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 20 ml misket limonu ya da yuzu suyu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Zencefili ve sarmısağı doğrayın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın.
Adım 4
1 nori yaprağı – 1 tatlı kaşığı siyah susam tohumu – 1 tatlı kaşığı kavrulmuş beyaz susam – 1 tatlı kaşığı sansho biberi
Noriyi ufalayın. Susam ve sansho biberiyle karıştırın.
Pilavı bir kaseye koyun, kalan malzemeleri porsiyonlara ayırın, sosu her şeyin üzerine dökün ve furikakeyi serpin.
Püf noktası:
Online olarak farklı çeşitlerde furikake bulabilirsiniz. Dilediğinizi seçin.
Recept-ID: 1366
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet